Publikavimo data: 2024-03-28
Varškės pudingas su sultenėmis
Pudingą galima nusipirkti parduotuvėje, tačiau savo rankomis pagamintas desertas yra sveikesnis ir skanesnis. Šis tradicinis angliškas desertas gaminamas iš kiaušinių, varškės ir pieno, pridedant įvairių vaisių ir prieskonių. Yra daugybė jo paruošimo ir sudedamųjų dalių variantų. Štai kodėl Rusijoje pudingas vadinamas "košė iš kirvio". Šis pudingo receptas bus iš varškės su sultenių priedu. Desertą reikėtų patiekti atšaldytą.
Žingsnis 1
Į tarkuotą varškę įmaišykite dviejų kiaušinių trynius, manų kruopas, cukrų, sultenes, miltus, sviestą ir 200 g grietinės. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Kepimo formą ištepkite sviestu.
Žingsnis 3
Tolygiu sluoksniu ant formos dugno paskleiskite džiūvėsėlius.
Žingsnis 4
Sudėkite varškės masę ant džiūvėsėlių ir išlyginkite.
Žingsnis 5
Kiaušinį sumaišykite su likusia grietine.
Žingsnis 6
Kiaušinių ir grietinės mišinį tolygiu sluoksniu užtepkite ant varškės ir sultenių.
Žingsnis 7
Baltymus plakite mikseriu, kol susidarys standžios viršūnės, ir tolygiai paskirstykite į kepimo indą.
Žingsnis 8
Įdėkite kepimo formą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25-30 minučių. Paruoštą pudingą palikite formoje 5-10 minučių, tada sudėkite į lėkštę.
Kategorijos