Publikavimo data: 2024-06-24
Cukinijų salotų pyragas
Lengvas cukinijų salotų pyragas, nepaisant jo dietinio pobūdžio, yra gana sotus ir maistingas. Geriau pirkti jauną, šiek tiek nesubrendusią cukiniją su švelnia odele, kurią galima lengvai pradurti ir kuri neturi įtrūkimų. Beje, 100 g cukinijos yra apie 17 % vitamino C paros normos. Todėl ši daržovė padeda kovoti su infekcijomis ir palaiko sveikatą. Be to, cukinijose yra daug kalio, kuris pasižymi naudingomis savybėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite pyragus salotų pyragui. Į cukinijas įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, druską ir gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus, sudėkite pirmąją plutelę ir kepkite po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Tą patį padarykite ir su likusiais pyragėliais. Tada leiskite jiems atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite salotų pyrago įdarą. Į keptuvę supilkite likusį aliejų, sudėkite morkas ir svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies be dangčio 8-10 min. Tada išimkite daržoves iš keptuvės ir leiskite joms atvėsti. Pakepintus svogūnus ir morkas sumaišykite su česnaku, sūriu ir majonezu.
Žingsnis 3
Paruoškite salotų pyragą. Atvėsusius pyragėlius sudėkite vieną ant kito ir aptepkite juos įdaru. Dėkite salotų tortą į šaldytuvą 1,5 valandos.
Kategorijos