Cukinijų salotų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Cukinijų salotų pyragas

Lengvas cukinijų salotų pyragas, nepaisant jo dietinio pobūdžio, yra gana sotus ir maistingas. Geriau pirkti jauną, šiek tiek nesubrendusią cukiniją su švelnia odele, kurią galima lengvai pradurti ir kuri neturi įtrūkimų. Beje, 100 g cukinijos yra apie 17 % vitamino C paros normos. Todėl ši daržovė padeda kovoti su infekcijomis ir palaiko sveikatą. Be to, cukinijose yra daug kalio, kuris pasižymi naudingomis savybėmis.
Gaminimo laikas
135 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
221 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cukinijų salotų pyragas Žingsnis 1
Paruoškite pyragus salotų pyragui. Į cukinijas įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, druską ir gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus, sudėkite pirmąją plutelę ir kepkite po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Tą patį padarykite ir su likusiais pyragėliais. Tada leiskite jiems atvėsti.

Žingsnis 2

Cukinijų salotų pyragas Žingsnis 2
Paruoškite salotų pyrago įdarą. Į keptuvę supilkite likusį aliejų, sudėkite morkas ir svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies be dangčio 8-10 min. Tada išimkite daržoves iš keptuvės ir leiskite joms atvėsti. Pakepintus svogūnus ir morkas sumaišykite su česnaku, sūriu ir majonezu.

Žingsnis 3

Cukinijų salotų pyragas Žingsnis 3
Paruoškite salotų pyragą. Atvėsusius pyragėlius sudėkite vieną ant kito ir aptepkite juos įdaru. Dėkite salotų tortą į šaldytuvą 1,5 valandos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos