Publikavimo data: 2024-06-15
Originalus kepenų pyragas
Paukštienos kepenys, kaip ir visi šalutiniai produktai, nuo seno plačiai naudojamos įvairiems užkandžiams, karštiems ir šaltiems patiekalams gaminti. Šis naudingas produktas yra baltymų, vitaminų ir mikroelementų rekordininkas. Vis dėlto daugelis šeimininkių mano, kad jį sunku įtraukti į kasdienį racioną, nes greitai nusibosta. Siūlome jums originalų kepenėlių gaminimo receptą - gardų šventinį kepenėlių pyragą.
Žingsnis 1
Paruoštas kepenis sumalkite mėsmale ir sudėkite į dubenį. Įmuškite kiaušinį, įberkite pipirų, druskos ir gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir dar kartą išmaišykite. Tuomet toliau maišydami nedidelėmis porcijomis suberkite krakmolą ir miltus. Mišinys turi būti vientisas, be gumuliukų.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus. Į įkaitintą aliejų pilkite po samtį sausainių tešlos. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos, po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Turėtumėte iškepti 5 2 cm storio blynus. Skaičius priklauso nuo jūsų keptuvės dydžio. Atvėsinkite kepenėlių blynelius.
Žingsnis 3
Paruoštą svogūną supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Kepkite maišydami, kol įgaus auksinę spalvą ant vidutinės ugnies. Atvėsinkite ir sumaišykite su majonezu, šiuo kremu bus tepami pyragėliai.
Žingsnis 4
Sudėkite pyragėlius vieną ant kito ir aptepkite juos kremu. Paskutinį sluoksnį galima papuošti stambiai tarkuotu kietai virtu kiaušiniu ir majonezu. Padėkite į šaldytuvą 3 valandoms, kepenų tortas turi būti įmirkęs.
Kategorijos