Publikavimo data: 2024-02-04
Kepenų pyragas receptas
Legendinis kepenėlių pyragas buvo laikomas antruoju patiekalu, bet atrodė kaip desertas. Net vieno tokio "deserto" kąsnio užteko, kad pasisotintum ir niekada nepereitum prie kitų ant stalo esančių patiekalų. Paruošimo principas ir dabar išlieka toks pat: reikia pagaminti pyragaičius ir kremą, sujungti šiuos komponentus ir būtinai pastatyti paruoštą patiekalą stalo centre, kad kiekvienas iš svečių galėtų ištiesti ranką ir jo paragauti!
Žingsnis 1
Nuimkite foliją nuo kepenų ir stambiai supjaustykite. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Paruoškite maišytuvą.
Žingsnis 2
Kepenis sudėkite į trintuvą ir susmulkinkite, kol taps minkšti.
Žingsnis 3
Sudėkite masę į dubenį, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti.
Žingsnis 4
Penktadalį tešlos dėkite į keptuvę su gerai įkaitintu augaliniu aliejumi, išlyginkite ir apkepkite (po 2 minutes iš kiekvienos pusės). Procedūrą pakartokite su likusia tešla.
Žingsnis 5
Dubenėlyje sumaišykite majonezą ir smulkintą česnaką. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Padažu aptepkite kepenėlių pluteles, taip pat aptepkite pyrago šonus ir viršų.
Kategorijos