Publikavimo data: 2024-10-15
Cukinijų užkandis su graikinių riešutų padažu
Cukinijų užkandis patiks visiems greitų ir paprastų patiekalų mėgėjams. Šio recepto puošmena - riešutai, jie suteikia pikantišką riešutų poskonį ir papildo cukiniją. Prieskoniai užkandžiui suteikia ypatingo skonio, todėl jis tampa labai sotus.
Žingsnis 1
Sudėkite cukinijas į dubenį, pasūdykite, išmaišykite ir palikite 10 minučių. Iš cukinijų nusausinkite skysčio perteklių ir apkepkite jas įkaitintoje keptuvėje aliejuje ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje išdžiovinkite nuluptus graikinius riešutus. Svarbiausia jų neperkepti. Tada juos smulkiai sukapokite peiliu, kad gautųsi nedideli gabalėliai.
Žingsnis 3
Paruoškite aromatingą padažą. Sumaišykite susmulkintas žoleles su riešutais, įberkite česnako, druskos, prieskonių ir pipirų. Į padažą sudėkite virtas cukinijas ir aliejų. Kruopščiai išmaišykite. Padėkite į šaldytuvą 1 valandai. Užkandis turėtų atvėsti ir susigerti.
Kategorijos