Cukinijų vafliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Cukinijų vafliai

Cukinijų vafliai - tai tingūs blyneliai, kurie kepami ne keptuvėje, o elektrinėje vaflinėje. Toks kepimo būdas yra daug sveikesnis ir ekonomiškesnis. Kepant keptuvėje naudojama daug aliejaus, todėl patiekalas būna gana riebus. Cukinijų vafliai, paruošti vaflinėje keptuvėje, yra daug dietesni. Cukinijų vaflių receptą turi kiekviena šeimininkė. Patiekalą tinka gaminti derliaus sezonu, tada cukinijos bus gardžiausios ir apetitiškiausios.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
128 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cukinijų vafliai Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sutarkuokite cukiniją stambia tarka. Sudėkite į didelį dubenį. Įdėkite kiaušinį ir grietinę, druską. Supilkite miltus ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Cukinijų vafliai Žingsnis 2
Iškepkite vaflius. Įjunkite ir įkaitinkite vaflinę. Patepkite paviršių augaliniu aliejumi. Į vidurį dėkite 1 valgomąjį šaukštą tešlos, uždenkite ir kepkite 7-10 minučių. Kepimo metu patikrinkite, kaip parudavusi plutelė. Vaflius sudėkite į lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos