Publikavimo data: 2024-04-08
Cukinijų vafliai
Cukinijų vafliai - tai tingūs blyneliai, kurie kepami ne keptuvėje, o elektrinėje vaflinėje. Toks kepimo būdas yra daug sveikesnis ir ekonomiškesnis. Kepant keptuvėje naudojama daug aliejaus, todėl patiekalas būna gana riebus. Cukinijų vafliai, paruošti vaflinėje keptuvėje, yra daug dietesni. Cukinijų vaflių receptą turi kiekviena šeimininkė. Patiekalą tinka gaminti derliaus sezonu, tada cukinijos bus gardžiausios ir apetitiškiausios.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sutarkuokite cukiniją stambia tarka. Sudėkite į didelį dubenį. Įdėkite kiaušinį ir grietinę, druską. Supilkite miltus ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite vaflius. Įjunkite ir įkaitinkite vaflinę. Patepkite paviršių augaliniu aliejumi. Į vidurį dėkite 1 valgomąjį šaukštą tešlos, uždenkite ir kepkite 7-10 minučių. Kepimo metu patikrinkite, kaip parudavusi plutelė. Vaflius sudėkite į lėkštę.
Kategorijos