Publikavimo data: 2024-04-28
Cukraus glaistas pyragams
Neatsiejama tradicinio velykinio kuličo puošmena, žinoma, yra balto cukraus glaistas. Į naminės glazūros kuličui receptą įeina mažiausiai paprasčiausių produktų. Jei laikysitės visų paruošimo taisyklių, gausite apetitą žadinantį saldų glajų, su kuriuo kuličas taps daug saldesnis ir skanesnis.
Žingsnis 1
Išplakite kiaušinio baltymą. Giliame dubenyje plakite kiaušinio baltymą, kol jis taps baltas ir purus. Kiaušinio baltymą plakite šluotele, stalo šakute arba mikseriu.
Žingsnis 2
Kiaušinio baltymą sumaišykite su cukraus pudra. Į išplaktą kiaušinio baltymą suberkite pusę cukraus pudros ir plakite, kol masė taps balta ir vientisa.
Žingsnis 3
Įpilkite citrinos sulčių. Į išplaktus baltymus ir cukraus pudrą supilkite šviežiai išspaustas citrinos sultis ir dar kartą gerai išmaišykite. Dėl citrinos sulčių glajus turėtų tapti tirštesnis ir baltesnis.
Žingsnis 4
Į mišinį suberkite likusį cukraus pudrą. Į baltą mišinį nedidelėmis porcijomis suberkite likusį cukraus pudrą ir nuolat plakite plakikliu arba mikseriu iki vientisos masės. Pridedant cukraus pudros, baltymų mišinys taps vis tirštesnis ir tirštesnis.
Žingsnis 5
Papuoškite pyragėlius glajumi. Kol glajus nesukietėjo, juo padenkite paruoštus velykinius pyragaičius. Kad pyragaičiai būtų dar gražesni ir patrauklesni, ant viršaus užberkite pabarstukų.
Kategorijos