Publikavimo data: 2024-02-03
Meduolių glazūra receptas
Konditerijos gaminiuose meduolių nameliams dažyti naudojamas glajus oficialiai vadinamas "Icing" arba "Royal icing", o tai reiškia "karališkasis glajus". Įdomu tai, kad tokia glazūra meduoliams turi būti gana tiršta, kad ja būtų galima piešti meduolinius namelius.
Žingsnis 1
Išimkite kiaušinius iš šaldytuvo ir atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus palikite sušilti iki kambario temperatūros, kad gautųsi minkšta konsistencija. Išimkite maišytuvą ir persijokite.
Žingsnis 2
Į dubenį supilkite kiaušinių baltymus ir persijokite cukraus pudrą. Maišykite mikseriu nedideliu greičiu 2 minutes. Kai tik glajus pradės balti, supilkite citrinos sultis. Plakite dar 3 minutes, kol sutirštės ir susidarys vientisa sniego baltumo masė. citrinos sulčių nepakeiskite citrinos rūgštimi. Tik citrinų sultys suteiks glajui blizgesio.
Žingsnis 3
Kad glajus būtų spalvotas, į jį įpilkite maistinių dažų ir gerai išmaišykite. Šis receptas geras tuo, kad nereikia nieko virti.
Žingsnis 4
Meduoliams aptepti naudokite konditerinį maišelį.
Kategorijos