Publikavimo data: 2025-08-19
Cukriniai sausainiai su spanguolėmis
Minkštus cukrinius sausainius su apelsinų natomis ir spanguolių rūgštele labai lengva pagaminti. Jie įspūdingai ir labai apetitiškai atrodo ant stalo ir gali papuošti bet kokį arbatos vakarėlį. Uogas galima naudoti šviežias arba šaldytas, tai neturės įtakos sausainių skoniui.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų, vaniliną ir druską. Sudėkite žievelę ir 1 valgomąjį šaukštą apelsinų sulčių, kiaušinį, miltus, kepimo miltelius ir užminkykite tešlą. Sudėkite spanguoles ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite sausainius. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Įjunkite 180 laipsnių orkaitę. Iš tešlos suformuokite ne didesnius nei graikinis riešutas kamuoliukus, tada pamirkykite juos cukraus pudroje ir sudėkite ant kepimo skardos. Gabalėlius dėkite kas 3 cm. Dėkite kepimo skardą į orkaitę 25 minutėms ir iš karto perkelkite sausainius į lėkštę.
Kategorijos