Publikavimo data: 2025-08-18
Cukrinis kisielius
Kriaušių ir cukraus rūgštynės - nepaprastai švelnus, kvapnus ir skanus gėrimas suaugusiesiems ir vaikams. Rūgštynėms rinkitės prinokusius ir sultingus vaisius. Geriau naudoti tas veisles, kurios yra gerai virškinamos. Tuomet nereikės perkošti skysčio, kad jis taptų vientisos malonios konsistencijos. Cukraus į gėrimą dėkite pagal skonį, priklausomai nuo kriaušių saldumo.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinę. Nulupkite kriaušes nuo sėklų ir supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis. Sudėkite jas į puodą ir užpilkite litru vandens. Palikite virti 20 minučių, kol kriaušės suminkštės. Nuimkite nuo viryklės. Sutrinkite kriaušes su sultiniu trintuvu. Suberkite baltąjį ir vanilinį cukrų.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinę. Sumaišykite krakmolą su 50 ml šalto vandens. Įpilkite krakmolo į puodą su kriaušėmis ir maišykite kelias minutes, kol grietinė sutirštės.
Kategorijos