Cvetajevo braškių pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Cvetajevo braškių pyragas

"Tsvetaev" braškių pyragas - daugelio žmonių mėgstamas vasaros skanėstas. Jo ypatybė - braškių įdaras grietinės įdare. Poetės Marinos Cvetajevos sesuo Marina Cvetajeva tokį pyragą prisiminė savo atsiminimuose. Cvetajevos braškių pyrago receptui tinka bet kokios sezoninės uogos. Kvapnios ir saldžios braškės, subalansuotos grietinės rūgštumu, yra vienas sėkmingiausių skonio derinių. Rinkitės prinokusias ir sultingas uogas, be įdubimų ir pažeidimų.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
275 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.67/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cvetajevo braškių pyragas Žingsnis 1
Užminkykite tešlą spalvotam pyragui. Dubenyje išsukite suminkštintą sviestą su cukrumi. Naudokite mažo galingumo maišytuvą arba plaktuvą. Supilkite grietinę ir toliau plakite. Miltus persijokite per sietelį. Miltus, kepimo miltelius ir vanilę suberkite į tešlą. Išmaišykite ir išminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Cvetajevo braškių pyragas Žingsnis 2
Paruoškite grietinės įdarą. Sumaišykite grietinę, cukrų, miltus, kiaušinį ir vanilę. Maišykite, kad masė taptų vientisa.

Žingsnis 3

Cvetajevo braškių pyragas Žingsnis 3
Įdėkite pyragą į formą. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir įdėkite ją į aliejumi pateptą formą. Įdėkite tešlą į formą taip, kad šonai būtų ištepti miltais. Ant tešlos dėkite sluoksnį braškių. Atsargiai supilkite įdarą taip, kad jis uždengtų uogas vos žemiau šonų lygio.

Žingsnis 4

Cvetajevo braškių pyragas Žingsnis 4
Iškepkite spalvotą pyragą. Pašaukite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų, 50 minučių. Leiskite paruoštam pyragui šiek tiek atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos