Publikavimo data: 2024-05-25
Cvetajevo obuolių pyragas
Cvetajevo obuolių pyrago atsiradimo istorija turi kelias versijas. Kulinarai patikimiausia laiko versiją, kad šis desertas atsirado Cvetajevų šeimoje. Apie obuolių ir grietinės pyragą savo atsiminimuose rašė poetės Marinos Cvetajevos sesuo Anastasija Cvetajeva. Ji pažymėjo, kad obuolių pyragus kepdavo jų padėjėja Katia. Savo atsiminimuose Cvetajeva juos vadina "keptais su grietine".
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Persijokite miltus per sietelį, suberkite kepimo miltelius, sviestą ir grietinę. Viską sumaišykite. Suplakite ingredientus ir išminkykite elastingą tešlą.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Dubenyje išplakite kiaušinį su cukrumi, suberkite miltus ir grietinę. Grietinėlę supilkite ant obuolių.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi arba patepkite aliejumi. Ant jos sudėkite tešlą ir suplokite rankomis, kad gautųsi "krepšelis" su šonais. Ant viršaus užtepkite obuolių ir grietinės įdarą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite pyragą į ją 45 minutėms. Kai jis iškeps, leiskite jam atvėsti neišimdami iš formos.
Kategorijos