Cvetajevo obuolių pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Cvetajevo obuolių pyragas

Cvetajevo obuolių pyrago atsiradimo istorija turi kelias versijas. Kulinarai patikimiausia laiko versiją, kad šis desertas atsirado Cvetajevų šeimoje. Apie obuolių ir grietinės pyragą savo atsiminimuose rašė poetės Marinos Cvetajevos sesuo Anastasija Cvetajeva. Ji pažymėjo, kad obuolių pyragus kepdavo jų padėjėja Katia. Savo atsiminimuose Cvetajeva juos vadina "keptais su grietine".
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
255 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cvetajevo obuolių pyragas Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Persijokite miltus per sietelį, suberkite kepimo miltelius, sviestą ir grietinę. Viską sumaišykite. Suplakite ingredientus ir išminkykite elastingą tešlą.

Žingsnis 2

Cvetajevo obuolių pyragas Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Dubenyje išplakite kiaušinį su cukrumi, suberkite miltus ir grietinę. Grietinėlę supilkite ant obuolių.

Žingsnis 3

Cvetajevo obuolių pyragas Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi arba patepkite aliejumi. Ant jos sudėkite tešlą ir suplokite rankomis, kad gautųsi "krepšelis" su šonais. Ant viršaus užtepkite obuolių ir grietinės įdarą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite pyragą į ją 45 minutėms. Kai jis iškeps, leiskite jam atvėsti neišimdami iš formos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos