"Cvetajevskio" obuolių pyragas. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

"Cvetajevskio" obuolių pyragas.

"Cvetajevskio" obuolių pyragas yra vienas skaniausių ir populiariausių kepinių Rusijoje. Jo išskirtinumas - švelnus kremas ir smėlinė tešla. Obuoliai būtinai turi būti supjaustyti plonais griežinėliais. Pyragas atskleidžia savo skonį, kai visiškai atvėsta. Pyragui rinkitės saldžių veislių obuolius. Geriau saldumą sureguliuoti mažesniu cukraus kiekiu, nei gauti rūgštų įdarą. Įdarui geriau naudoti kaimišką grietinę.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
256 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
33 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.27/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

"Cvetajevskio" obuolių pyragas. Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus persijokite į gilų dubenį, suberkite kepimo miltelius, druską ir vaniliną. Išmaišykite ingredientus ir padarykite įdubimą.

Žingsnis 2

"Cvetajevskio" obuolių pyragas. Žingsnis 2
Sumaišykite grietinę su cukrumi. Maišykite, kol cukrus ištirps. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Supilkite sviestą ir grietinę į dubenį su miltų mišiniu. Išminkykite tešlą.

Žingsnis 3

"Cvetajevskio" obuolių pyragas. Žingsnis 3
Paruoškite kepimo indą. Formos dugną išklokite pergamentu. Sudėkite tešlą į formą ir tolygiai paskirstykite. Padarykite apvadą. Kol ruošite įdarą, formą su tešla padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 4

"Cvetajevskio" obuolių pyragas. Žingsnis 4
Paruoškite įdarą ir kremą. Kremui grietinę supilkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, išmaišykite, suberkite cukrų, vaniliną, krakmolą ir gerai išmaišykite. Įdarui obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir sumaišykite su maltu cinamonu.

Žingsnis 5

"Cvetajevskio" obuolių pyragas. Žingsnis 5
Paruoškite pyragą kepti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išimkite formą su tešla iš šaldytuvo. Visą tešlos paviršių išklokite supjaustytais obuoliais. Ant viršaus supilkite grietinėlę.

Žingsnis 6

"Cvetajevskio" obuolių pyragas. Žingsnis 6
Iškepkite pyragą. Tai trunka 50 minučių. Patikrinkite, ar pyrago kraštas parudavęs. Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos