Publikavimo data: 2024-05-01
"Cvetajevskio" obuolių pyragas.
"Cvetajevskio" obuolių pyragas yra vienas skaniausių ir populiariausių kepinių Rusijoje. Jo išskirtinumas - švelnus kremas ir smėlinė tešla. Obuoliai būtinai turi būti supjaustyti plonais griežinėliais. Pyragas atskleidžia savo skonį, kai visiškai atvėsta. Pyragui rinkitės saldžių veislių obuolius. Geriau saldumą sureguliuoti mažesniu cukraus kiekiu, nei gauti rūgštų įdarą. Įdarui geriau naudoti kaimišką grietinę.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus persijokite į gilų dubenį, suberkite kepimo miltelius, druską ir vaniliną. Išmaišykite ingredientus ir padarykite įdubimą.
Žingsnis 2
Sumaišykite grietinę su cukrumi. Maišykite, kol cukrus ištirps. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Supilkite sviestą ir grietinę į dubenį su miltų mišiniu. Išminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Paruoškite kepimo indą. Formos dugną išklokite pergamentu. Sudėkite tešlą į formą ir tolygiai paskirstykite. Padarykite apvadą. Kol ruošite įdarą, formą su tešla padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą ir kremą. Kremui grietinę supilkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, išmaišykite, suberkite cukrų, vaniliną, krakmolą ir gerai išmaišykite. Įdarui obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir sumaišykite su maltu cinamonu.
Žingsnis 5
Paruoškite pyragą kepti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išimkite formą su tešla iš šaldytuvo. Visą tešlos paviršių išklokite supjaustytais obuoliais. Ant viršaus supilkite grietinėlę.
Žingsnis 6
Iškepkite pyragą. Tai trunka 50 minučių. Patikrinkite, ar pyrago kraštas parudavęs. Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti.
Kategorijos