Publikavimo data: 2024-05-25
Cvetajevskio pyragas su avietėmis.
Cvetajevos pyragas yra gana garsus patiekalas. Jo pavadinimas siejamas su poetės Marinos Cvetajevos šeima. Pasak gandų, seserys Cvetajevos šį skanėstą gamindavo namuose ir dažnai juo vaišindavo svečius. Pyragas - tai krepšelis iš smėlinės tešlos, įdarytas obuoliais, uogomis arba kriaušėmis ir užpiltas grietine. Šiame recepte siūloma pasigaminti spalvingą pyragą su avietėmis. Vietoj grietinės naudosime grietinėlę, todėl įdaras išeis dar švelnesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus persijokite į gilų dubenį, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą, druską, cukrų ir kepimo miltelius.
Žingsnis 2
Sausus ingredientus trinkite su sviestu, kol pasidarys trupiniai. Tada įmuškite vieną vištos kiaušinį.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Minkykite tešlą tol, kol ji atsiplėš nuo dubens sienelių. Tešla turi būti vientisa ir elastinga. Suformuokite iš tešlos rutulį.
Žingsnis 4
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 5
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite ją iki 3-4 mm storio. Įdėkite tešlą į pyrago formą ir švelniai paskleiskite, kad susiformuotų šonai. Nupjaukite nelygius kraštus.
Žingsnis 6
Padarykite kelis dūrius šakute į pagrindą. Uždenkite pagrindą pergamentu ir pripildykite žirniais. Taip užtikrinsite, kad pyrago pagrindas kepdamas išlaikytų formą. Kepkite orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 7
Tuo tarpu paruoškite pyrago įdarą. Giliame dubenyje plakite kiaušinius su cukrumi iki putų. Supilkite grietinėlę ir dar kartą suplakite.
Žingsnis 8
Į paruoštą sausainių pagrindą sudėkite avietes, viską užpilkite grietinėlės ir kiaušinių mišiniu.
Žingsnis 9
Pyragą kepkite orkaitėje 30-40 minučių. Kai pyragas bus paruoštas, išimkite jį ir leiskite šiek tiek atvėsti. Išimkite pyragą iš formos.
Žingsnis 10
Papuoškite tortą cukraus pudra pagal pageidavimą. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos