Cvetajevskio pyragas su avietėmis. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Cvetajevskio pyragas su avietėmis.

Cvetajevos pyragas yra gana garsus patiekalas. Jo pavadinimas siejamas su poetės Marinos Cvetajevos šeima. Pasak gandų, seserys Cvetajevos šį skanėstą gamindavo namuose ir dažnai juo vaišindavo svečius. Pyragas - tai krepšelis iš smėlinės tešlos, įdarytas obuoliais, uogomis arba kriaušėmis ir užpiltas grietine. Šiame recepte siūloma pasigaminti spalvingą pyragą su avietėmis. Vietoj grietinės naudosime grietinėlę, todėl įdaras išeis dar švelnesnis.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
270 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cvetajevskio pyragas su avietėmis. Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus persijokite į gilų dubenį, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą, druską, cukrų ir kepimo miltelius.

Žingsnis 2

Cvetajevskio pyragas su avietėmis. Žingsnis 2
Sausus ingredientus trinkite su sviestu, kol pasidarys trupiniai. Tada įmuškite vieną vištos kiaušinį.

Žingsnis 3

Cvetajevskio pyragas su avietėmis. Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Minkykite tešlą tol, kol ji atsiplėš nuo dubens sienelių. Tešla turi būti vientisa ir elastinga. Suformuokite iš tešlos rutulį.

Žingsnis 4

Cvetajevskio pyragas su avietėmis. Žingsnis 4
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 5

Cvetajevskio pyragas su avietėmis. Žingsnis 5
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite ją iki 3-4 mm storio. Įdėkite tešlą į pyrago formą ir švelniai paskleiskite, kad susiformuotų šonai. Nupjaukite nelygius kraštus.

Žingsnis 6

Cvetajevskio pyragas su avietėmis. Žingsnis 6
Padarykite kelis dūrius šakute į pagrindą. Uždenkite pagrindą pergamentu ir pripildykite žirniais. Taip užtikrinsite, kad pyrago pagrindas kepdamas išlaikytų formą. Kepkite orkaitėje 20 minučių.

Žingsnis 7

Cvetajevskio pyragas su avietėmis. Žingsnis 7
Tuo tarpu paruoškite pyrago įdarą. Giliame dubenyje plakite kiaušinius su cukrumi iki putų. Supilkite grietinėlę ir dar kartą suplakite.

Žingsnis 8

Cvetajevskio pyragas su avietėmis. Žingsnis 8
Į paruoštą sausainių pagrindą sudėkite avietes, viską užpilkite grietinėlės ir kiaušinių mišiniu.

Žingsnis 9

Cvetajevskio pyragas su avietėmis. Žingsnis 9
Pyragą kepkite orkaitėje 30-40 minučių. Kai pyragas bus paruoštas, išimkite jį ir leiskite šiek tiek atvėsti. Išimkite pyragą iš formos.

Žingsnis 10

Cvetajevskio pyragas su avietėmis. Žingsnis 10
Papuoškite tortą cukraus pudra pagal pageidavimą. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos