Publikavimo data: 2024-05-25
Dailūs bandelės su džiovintomis slyvomis
Vienos iš gardžių bandelių rūšių pagrindas - mielinė tešla, o kai jos įdarytos riešutais ir džiovintomis slyvomis, tai - skonio klasika. Kaip žinote, tai niekada nepavyksta. Slyvų aromatas, be tekstūros ir skonio, kelia asociacijas su dar saulės šildomu, bet jau ant rudens slenksčio esančiu sodu. Ir arbata su tokiais kepiniais sukuria panašų jaukumą. Tuo pat metu kepti bandeles nėra labai sudėtinga ir apskritai nėra brangu.
Žingsnis 1
Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su šaukštu cukraus. Kai mielės pakils iki kepurėlės, sumaišykite jas su miltais. Sudėkite visus kitus ingredientus ir užminkykite tešlą. Padėkite ją šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Žingsnis 2
Sumaišykite džiovintas slyvas su riešutais. Padalykite tešlą į porcijas, kiekvieną iškočiokite ir sudėkite įdarą. Suformuokite bandelę. Palikite 20 min. pastovėti. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos