Dantų krapštukas, keptas su daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Dantų krapštukas, keptas su daržovėmis

Šamai dar vadinami jūrų vilkais. Jo mėsa yra labai minkšta ir sultinga, joje labai mažai kaulų. Be to, ši žuvis yra mažai kaloringa, todėl kartu su daržovėmis yra puikus pasirinkimas vakarienei. Ypač tiems žmonėms, kurie laikosi sveikos mitybos arba laikosi dietos.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
302 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.75/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dantų krapštukas, keptas su daržovėmis Žingsnis 1
Šamų filė apšlakstykite citrinos sultimis, įtrinkite druska, pipirais ir žuvies prieskoniais. Palikite marinuotis 10-15 minučių. Svogūnus supjaustykite ketvirčiais, morkas - apskritimais, o pomidorus - griežinėliais.

Žingsnis 2

Dantų krapštukas, keptas su daržovėmis Žingsnis 2
Ant folija išklotos ir aliejumi pateptos kepimo skardos dėkite sluoksnį morkų, tada 2/3 svogūnų. Ant daržovių sudėkite marinuotus šamų kepsnius, tada likusius svogūnus ir pomidorų griežinėlius.

Žingsnis 3

Dantų krapštukas, keptas su daržovėmis Žingsnis 3
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo žuvį pabarstykite smulkiai supjaustytomis petražolėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos