Publikavimo data: 2024-06-15
Dantų krapštukas, keptas su daržovėmis
Šamai dar vadinami jūrų vilkais. Jo mėsa yra labai minkšta ir sultinga, joje labai mažai kaulų. Be to, ši žuvis yra mažai kaloringa, todėl kartu su daržovėmis yra puikus pasirinkimas vakarienei. Ypač tiems žmonėms, kurie laikosi sveikos mitybos arba laikosi dietos.
Žingsnis 1
Šamų filė apšlakstykite citrinos sultimis, įtrinkite druska, pipirais ir žuvies prieskoniais. Palikite marinuotis 10-15 minučių. Svogūnus supjaustykite ketvirčiais, morkas - apskritimais, o pomidorus - griežinėliais.
Žingsnis 2
Ant folija išklotos ir aliejumi pateptos kepimo skardos dėkite sluoksnį morkų, tada 2/3 svogūnų. Ant daržovių sudėkite marinuotus šamų kepsnius, tada likusius svogūnus ir pomidorų griežinėlius.
Žingsnis 3
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo žuvį pabarstykite smulkiai supjaustytomis petražolėmis.
Kategorijos