Naudingas ir skanus azijietiško skonio patiekalas, kurį patogu įsidėti į pietų dėžutę.
Žingsnis 1
Padažui visus ingredientus sumaišykite trintuvu, kol susidarys vientisa emulsija.
Žingsnis 2
Nulupkite mangą daržovių skustuku ir supjaustykite plonais griežinėliais. Visus mangus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Paskrudinkite anakardžių riešutus sausoje keptuvėje. Nuplaukite, nusausinkite ir, jei reikia, smulkiai sukapokite žoleles.
Žingsnis 4
Peiliu arba daržovių skustuku supjaustykite cukiniją ir morką plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Pastatykite puodą su vandeniu ant ugnies ir užvirinkite. Į verdantį vandenį nedidelėmis porcijomis 30 sekundžių įmeskite morkas ir cukinijas. Išimkite jas žnyplėmis ant šluostės, kad išsiskirtų skysčio perteklius.
Žingsnis 6
Norėdami surinkti salotų pietų dėžutę, ryžių makaronus užpilkite daržovių "sultiniu", kol jie taps visiškai skaidrūs ir minkšti. Nusausinkite makaronus per sietelį ir nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu. Leiskite nuvarvėti visam skysčiui ir apšlakstykite makaronus puse sezamų padažo.
Žingsnis 7
Sumaišykite makaronus su anakardžių riešutais, sezamo sėklomis, smulkintomis žolelėmis ir dalimi padažo. Gerai išmaišykite ir įdėkite į pagrindinę pietų dėžutės dalį. Cukinijas ir morkas sudėkite vieną šalia kitos arba į atskirą skyrių, o šalia jų - perpjautą mangą.
Žingsnis 8
Iškeptus ryžių makaronus, daržovių makaronus, mango kubelius ir žalius lapus sudėkite į pietų dėžutę. Jei naudojate iš karto, užpilkite ant salotų šiek tiek padažo, gerai suplakite ir patiekite.
Žingsnis 9
Ryžių popierių 1 minutę pamirkykite šaltame vandenyje ir padėkite ant drėgnos lentelės. Į ryžių popieriaus vidurį atsargiai sudėkite iš anksto paruoštą ir susmulkintą įdarą - morkas, cukiniją, mangą, špinatus ir anakardžius. Ant įdaro užpilkite nedidelį kiekį padažo ir susukite ritinėlį.
Žingsnis 10
Viršų suktinuko aptepkite sezamo aliejumi ir įdėkite į pietų dėžutę. Pietums skirtą dėžutę galite iškloti kepimo pergamentu arba ant dugno užlašinti šiek tiek sezamo aliejaus.