Publikavimo data: 2024-09-17
Daržovių salotų pyragas
Cukinijų trapučių salotų pyragas su pomidorais ir paprikomis - įspūdingas ir neįtikėtinai skanus patiekalas darbo dienomis ir švenčių dienomis. Kartais cukinijos gali būti karčios, nes jose gali kauptis cucurbitacinas - medžiaga, kuri moliūginėms kultūroms, įskaitant agurkus, suteikia kartaus skonio. Norėdami atsikratyti nemalonaus skonio, daržovę nulupkite, supjaustykite, užberkite druska ir palikite 2 valandoms, tada gerai nuplaukite.
Žingsnis 1
Paruoškite cukinijų blynų tešlą. Sudėkite tarkuotą cukiniją į dubenį ir pabarstykite druska. Išmaišykite ir palikite 15 minučių pastovėti. Tada cukinijas gerai nuspauskite ir perkelkite į kitą dubenį. Pagardinkite hopli-suneli ir pipirų mišiniu. Į dubenį su cukinijomis įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus. Išmaišykite, supilkite į mišinį krapus ir dar kartą išmaišykite. Palikite 10 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite blynus. Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi. Ant keptuvės užtepkite 2 valgomuosius šaukštus tešlos ir aptepkite keptuvės paviršių. Kepkite blynus ant vidutinės ugnies po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Leiskite blynams atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Česnakus išspauskite per presą. Į dubenėlį sudėkite majonezą ir sumaišykite jį su česnaku.
Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Cukinijų blyną aptepkite padažu, uždėkite pomidorų griežinėlius. Pakartokite su visais blynais. Viršutinį blyną papuoškite smulkinta paprika ir kapotomis petražolėmis.
Kategorijos