Publikavimo data: 2025-08-21
Daržovių užkandis iš pomidorų ir žolelių
Tikri gurmanai prie pagrindinio patiekalo visada nori pridėti skanų užkandį. Šviežių daržovių užkandžiai yra puikus priedas. Yra daugybė variantų, tačiau mūsų daržovių užkandis iš pomidorų ir žolelių net ir žiemą padės mėgautis daržovių skoniu, taip pat prisotins organizmą naudingais vitaminais ir mikroelementais.
Žingsnis 1
Išvirkite pomidorus verdančiame vandenyje, kad būtų galima lengvai nuimti odelę. Pašalinkite kotelius ir supjaustykite į keturias dalis.
Žingsnis 2
Susmulkintus pomidorus sumalkite mėsmale. Gautą mišinį supilkite į puodą storu dugnu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite. Virkite ant vidutinės ugnies dar 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Žoleles susmulkinkite ne per stambiai, bet nemalkite. Smulkiais kubeliais supjaustykite salierą ir sutarkuokite česnaką.Į puodą su verdančiu pomidorų padažu suberkite visas susmulkintas žoleles, česnaką, visus prieskonius, druską, cukrų ir aliejų. Užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies dar 10-15 minučių. Žalumynai turėtų suminkštėti.
Žingsnis 4
Gautą mišinį pertrinkite per trintuvą, vėl užvirinkite ir įpilkite acto.
Žingsnis 5
Paruoštą daržovių užkandį supilkite į paruoštus sterilizuotus stiklainius su dangteliais. Apverskite aukštyn kojomis, uždenkite storu pledu ir palikite taip, kol visiškai atvės.
Kategorijos