Publikavimo data: 2024-01-19
Datų keksiukai receptas
Datulėse gausu naudingų medžiagų, kurių sunku rasti gerai žinomuose produktuose. Pavyzdžiui, jose yra daug magnio, silicio ir kalio, B grupės vitaminų ir biotino. Todėl keksiukai su datulėmis yra ne tik skanus, bet ir sveikas desertas, skirtas sočiam užkandžiui ir šventiniam stalui. Jų paruošimas neužims daug laiko, o išsamios instrukcijos padės viską atlikti teisingai.
Žingsnis 1
Nuplaukite datules, išimkite kauliukus, sudėkite jas į gilų dubenį ir užpilkite karštu vandeniu. Likus 30 minučių iki gaminimo išimkite iš šaldytuvo. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Atskirkite baltymus nuo trynių. Kol kas trynius atidėkite į šalį, o baltymus supilkite į didelį dubenį ir plakite mikseriu arba trintuvu, kol taps purūs ir standūs. Tinkamai išplakti baltymai yra baltos spalvos ir stabilios struktūros - jie neskyla.
Žingsnis 3
Į baltymus sudėkite trynius ir cukrų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paimkite kitą gilų dubenį, supilkite į jį pieną, sudėkite sviestą ir sodą. Plakite, kol sviestas ištirps ir atsiras burbuliukų.
Žingsnis 5
Išplaktus kiaušinius ir pieną sumaišykite su sviestu. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir atsargiai, nuolat maišydami, supilkite į kiaušinių ir sviesto masę.
Žingsnis 6
Į tešlą įberkite žiupsnelį druskos ir vėl išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 7
Nusausinkite datules ir supjaustykite jas smulkiais kubeliais.
Žingsnis 8
Keksiukų formeles dėkite ant kepimo skardos arba į kepimo indą ir paskirstykite į jas tešlą - maždaug iki vidurio, galite ir šiek tiek daugiau.
Žingsnis 9
Į formeles su tešla sudėkite supjaustytas datules ir siųskite keksiukus į 200 °C temperatūros orkaitę 25 minutėms. Paruoštumą patikrinkite dantų krapštuku: jei jis išlenda sausas, keksiukai jau paruošti.
Žingsnis 10
Paruoškite aromatingą žolelių arbatą, pridėkite citrinos griežinėlį, kad būtų šiek tiek rūgštesnė, ir patiekite kartu su saldžiomis datulių bandelėmis, apibarstytomis cukraus pudra.
Kategorijos