Publikavimo data: 2024-10-15
Datuliniai sausainiai su medumi
Sausainiai be cukraus mėgstantiems teisingai maitintis. Šie sausainiai patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite 70 g vandens, sudėkite medų, pastatykite ant kaitlentės, bet neužvirkite, ir įmaišykite medų į vandenį.
Žingsnis 2
Į vandenį ir medų suberkite avižinius dribsnius ir palikite 5 minutes.
Žingsnis 3
Datules 2-3 minutes pamirkykite karštame verdančiame vandenyje, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Smulkiai supjaustykite datules.
Žingsnis 4
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, persijokite per sietelį.
Žingsnis 5
Į avižinius dribsnius palaipsniui suberkite datules ir aguonas. Viską sumaišykite.
Žingsnis 6
Miltus dalimis supilkite į avižinius dribsnius ir gerai išmaišykite šaukštu.
Žingsnis 7
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Žingsnis 8
Iš tešlos iškočiokite rutuliukus ir suplokite. Dėkite į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę 20-25 minutėms. Paruošta!
Kategorijos