Dažyti kalėdiniai imbieriniai sausainiai. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Dažyti kalėdiniai imbieriniai sausainiai.

Kalėdinių meduolių ar sausainių dažymas yra labai sena slavų tradicija. Tokie gaminiai į gyvenimą įnešdavo didžiulės šventės, džiaugsmo ir paslapčių pojūtį. Jais ypač džiaugėsi vaikai, kuriems sausainiai buvo ne tik skanėstas, bet ir žaislai. Laikui bėgant meduolių receptūra keitėsi, atsirado daugiau prieskonių, pavyzdžiui, imbiero, cinamono, muskato riešuto, tačiau jų prasmė išliko ta pati, todėl praėjus šimtmečiams jie džiugina vaikus, o suaugusiesiems žadina vaikystės prisiminimus.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
371 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
58 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Dažyti kalėdiniai imbieriniai sausainiai. Žingsnis 1
Įkaitinkite sviestą, suberkite cukrų ir išmaišykite. Tada suberkite sodą, medų ir prieskonius - muskatą, imbierą, cinamoną, išmaišykite. Mišinį suplakite su kiaušiniu ir atidėkite į šalį 5-10 minučių.

Žingsnis 2

Dažyti kalėdiniai imbieriniai sausainiai. Žingsnis 2
Į prieskonius suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite servetėlėmis arba maistine plėvele ir pusvalandį palaikykite šaltoje vietoje.

Žingsnis 3

Dažyti kalėdiniai imbieriniai sausainiai. Žingsnis 3
Iškočiokite pyragus iki maždaug 6 mm storio. Iškirpkite bet kokias norimas formas. Dėkite jas ant pergamentu išklotos dekos ir kepkite karštoje orkaitėje 12 minučių 190 laipsnių temperatūroje, kol paruduos.

Žingsnis 4

Dažyti kalėdiniai imbieriniai sausainiai. Žingsnis 4
Išplakite kiaušinių baltymus, skirtus glaistui, supilkite citrinos sultis ir tada supilkite cukraus pudrą, kol putos taps tvirtos. Mišinį padalykite ir į kiekvieną įmaišykite skirtingų spalvų maistinių dažų. Konditeriniu maišeliu nuspalvinkite sausainius ir palikite, kol glajus išdžius - apie 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos