Delikatesinė žuvis, kepta su kokosų kremu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Delikatesinė žuvis, kepta su kokosų kremu

Jei žuvį pagardinsite įvairiais prieskoniais, ji gali tapti kulinariniu šedevru. Šioje versijoje gaminant žuvį naudojamos laimo sultys ir žievelė, česnakas, kalendra, aitriosios paprikos ir kokosų grietinėlė. Visa tai turi įtakos patiekalo skoniui, kokybei ir maistinei vertei, nes tik kokosų grietinėlė praturtino jį bent dešimčia mikroelementų, be to, suteikė švelnų ir sodrų skonį.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
133 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.07/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Delikatesinė žuvis, kepta su kokosų kremu Žingsnis 1
Į smulkiai supjaustytas žoleles ir česnakus įberkite druskos, pipirų ir laimo sulčių. Viską sumaišykite. Aitriąją papriką ir laimo žievelę naudokite pagal poreikį. Supilkite kokosų grietinėlę ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Delikatesinė žuvis, kepta su kokosų kremu Žingsnis 2
Padarykite kelis negilius skersinius įpjovimus abiejose žuvies pusėse ir įtrinkite ją druska bei pipirais. Dėkite į kepimo indą, pateptą alyvuogių aliejumi. Įpilkite šiek tiek padažo į pilvo vidų ir šiek tiek ant žuvies viršaus.

Žingsnis 3

Delikatesinė žuvis, kepta su kokosų kremu Žingsnis 3
Uždenkite žuvį folija ir pašaukite į 190 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Po 15-20 minučių nuimkite foliją ir kepkite žuvį dar 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos