Publikavimo data: 2024-06-15
Delikatesinė žuvis, kepta su kokosų kremu
Jei žuvį pagardinsite įvairiais prieskoniais, ji gali tapti kulinariniu šedevru. Šioje versijoje gaminant žuvį naudojamos laimo sultys ir žievelė, česnakas, kalendra, aitriosios paprikos ir kokosų grietinėlė. Visa tai turi įtakos patiekalo skoniui, kokybei ir maistinei vertei, nes tik kokosų grietinėlė praturtino jį bent dešimčia mikroelementų, be to, suteikė švelnų ir sodrų skonį.
Žingsnis 1
Į smulkiai supjaustytas žoleles ir česnakus įberkite druskos, pipirų ir laimo sulčių. Viską sumaišykite. Aitriąją papriką ir laimo žievelę naudokite pagal poreikį. Supilkite kokosų grietinėlę ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Padarykite kelis negilius skersinius įpjovimus abiejose žuvies pusėse ir įtrinkite ją druska bei pipirais. Dėkite į kepimo indą, pateptą alyvuogių aliejumi. Įpilkite šiek tiek padažo į pilvo vidų ir šiek tiek ant žuvies viršaus.
Žingsnis 3
Uždenkite žuvį folija ir pašaukite į 190 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Po 15-20 minučių nuimkite foliją ir kepkite žuvį dar 20 minučių.
Kategorijos