Publikavimo data: 2025-08-18
Delikatesinis užkandis iš tuno, kepto sezamo sėklose
Tunas mėgstamas aukštojoje virtuvėje dėl savo savybių - jame gausu kelių rūšių omega riebalų, vitaminų ir mineralų. Brangiausiu tunu laikomas mėlynasis tunas, kuris į pasaulį gabenamas iš Japonijos. Kartu iš bet kokio tuno galima paruošti daugybę išskirtinių aukščiausios klasės patiekalų. Šiame recepte - šios žuvies filė marinuojama, o tada kepama sezamo sėklose - paprasta, skanu ir gražu.
Žingsnis 1
Apvoliokite tuno filė wasabi prieskoniais ir sojų padažu. Atidėkite į šalį ir marinuokite 30 minučių.
Žingsnis 2
Įmerkite žuvį į sezamo sėklas. Kepkite aliejumi pateptoje keptuvėje ant didelės ugnies po 20 sekundžių iš kiekvienos pusės, kol sezamo sėklos taps auksinės spalvos.
Kategorijos