Publikavimo data: 2025-08-17
Desertas "Skruzdėlynas"
Ir suaugusieji, ir vaikai mėgsta skanius desertus, todėl siūlau jums gardžių pyragaičių receptą, kuriam reikia tik 3 ingredientų: virinto sutirštinto pieno, sausainių ir graikinių riešutų. Pastarąjį produktą galima pakeisti kitu, pavyzdžiui, migdolais, žemės riešutais ar lazdyno riešutais, viskas priklauso tik nuo jūsų skonio. Patiekalas ne veltui vadinamas "tinginiu", nes jam nereikia orkaitės.
Žingsnis 1
Krekerius supilkite į maišelį, visus sausainius sutrinkite į smulkius trupinius.
Žingsnis 2
Sutrupintus sausainius supilkite į lėkštę.
Žingsnis 3
Įdėkite graikinius riešutus į maišelį ir susmulkinkite juos kaip sausainius. Pageidautina, kad jie būtų vienodi.
Žingsnis 4
Riešutus supilkite į tą patį indą, kuriame jau yra sausainiai.
Žingsnis 5
Į lėkštę įpilkite 2 šaukštus sutirštinto pieno ir gerai išmaišykite visus ingredientus. Tada įpilkite dar 2 šaukštus sutirštinto pieno ir vėl išmaišykite. Taip darykite su visu kondensuotu pienu.
Žingsnis 6
Būsimo deserto masė turėtų atrodyti taip, kaip parodyta nuotraukoje.
Žingsnis 7
Įdėkite maišelį į nedidelę stiklinę, ant dugno įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus (kad vėliau būtų lengviau išimti desertą) ir po šaukštą į maišelį iki pat stiklinės krašto įpilkite mišinio. Šiek tiek paspauskite mišinį šaukštu, kad paruoštas desertas būtų tankesnis.
Žingsnis 8
Nupjaukite laisvą maišelio kraštą, tvirtai susukdami mažąjį galą. Tą patį padarykite su 4 stiklinėmis. Įdėkite juos į šaldiklį 30 minučių.
Žingsnis 9
Užšaldžius desertus bus lengva išimti iš stiklinių ir maišelių. Paruoštas desertas atrodys taip, kaip parodyta nuotraukoje.
Žingsnis 10
Skruzdėlynus galite papuošti šokoladu ir sezamo sėklomis. Šokoladą galite sudėti į maišelį, ištirpinti vandens vonelėje, nupjauti maišelio kampą ir atsitiktinai užpilti ant desertų.
Kategorijos