Publikavimo data: 2024-05-25
Dešra su kukurūzų lazdelėmis ir karamelėmis
Kukurūzų lazdelės yra atsitiktinai gautas produktas. Kartą 1895 m. JAV broliai Dr. Kelloggas ir Willas Keithas Kelloggas gamino patiekalą iš kukurūzų miltų. Kepant jie atitrūko ir miltai pakeitė struktūrą - nesusidarė tešla, o subyrėjo į dribsnius. Broliai dribsnius apkepė augaliniame aliejuje ir patiekė savo sanatorijos svečiams. Kukurūzų lazdelės atsirado XX a. septintajame dešimtmetyje ir dabar yra populiarios Rusijoje.
Žingsnis 1
Sumaišykite virtą sutirštintą pieną, sviestą ir irisą. Sviestą sudėkite į puodą, supilkite saldintą sutirštintą pieną. Pastatykite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami virkite 5-10 min. iki vientisos masės. Tada sudėkite irisą, gerai išmaišykite ir virkite dar apie 5 min. iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Sumaišykite lazdeles ir ištirpintą mišinį. Į lazdeles suberkite smulkintus riešutus ir sviesto, irisų bei kondensuoto pieno mišinį. Tada visus ingredientus sumaišykite iki vientisos purios konsistencijos. Lengvai rinkdami, paskleiskite masę ant maistinės plėvelės ir suformuokite dešrelę. Gerai suvyniokite į maistinę plėvelę ir išverskite ant stalo.
Žingsnis 3
Dešrą atvėsinkite. Dėkite dešrą į šaldytuvą 4 valandoms, kol sustings.
Kategorijos