Publikavimo data: 2024-04-28
Dieta Kulich
Kulichui gaminti imkite sultingų veislių obuolius: Gala, Medunitsa, Aidared. Juos galima sutrinti žalius, nekepant. Kad velykinis kepinys būtų kuo sveikesnis, galite naudoti miltus be glitimo. Šiame recepte naudojami Gala obuoliai ir kvietinių bei miežinių miltų mišinys: kepinių kaloringumas yra mažesnis nei 250 kcal 100 g. Vietoj augalinio aliejaus dietiniame kulike naudojamas kokosų aliejus. Jis padeda išvengti daugelio ligų ir kovoti su viršsvoriu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Persijokite ir sumaišykite kvietinius ir miežinius miltus, suberkite kepimo miltelius, druską, vanilę ir cinamoną. Viską gerai išmaišykite. Vištienos kiaušinius išplakite mikseriu iki putų, įmaišykite juos į miltų mišinį. Tada įmaišykite kokosų aliejų, obuolių padažą, citrinos žievelę ir sultenes. Švelniai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite kuličą. Supilkite tešlą į formą ir kepkite kuličą 170 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Kiaušinio baltymą su druska, citrinos sultimis, vanile ir saldikliu išplakite iki standžių putų.
Žingsnis 4
Papuoškite kuskusą. Atvėsusius pyragėlius aptepkite kreminiu glajumi ir 5-10 minučių dėkite į įkaitintą orkaitę, kad glajus šiek tiek susigertų.
Kategorijos