Publikavimo data: 2024-06-12
Dietinė lydeka su grietine
Mitybos specialistai ir gydytojai pataria žuvį valgyti 2-3 kartus per savaitę. Tačiau jei jos labai nemėgstate arba nežinote, kaip geriausiai ją paruošti, šis receptas jums tikrai patiks. Paimkite lydekos filė, pamarinuokite grietinėje ir prieskoniuose ir iškepkite orkaitėje. Lydekos yra labai skani žuvis su švelnia mėsa. Be to, ji turi labai mažai kaulų, todėl ją drąsiai galite patiekti vaikams. Lydekose yra sveikų riebalų rūgščių, A, PP, B grupės vitaminų ir mineralinių medžiagų.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite grietinę, džiovintus česnakus, druską ir maltus juoduosius pipirus.
Žingsnis 2
Zanderio filė iš visų pusių aptepkite gautu grietinės padažu.
Žingsnis 3
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir patepkite augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite lydekas, užpiltas grietinės marinatu, ir siųskite į 200 °C temperatūros orkaitę maždaug 20 min. Priklausomai nuo orkaitės galingumo, gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau laiko.
Žingsnis 4
Paspaudę lydeką galite nustatyti, ar ji jau paruošta, jei sultys išteka skaidrios - žuvis paruošta!
Žingsnis 5
Patiekite lydekos filė ant šviežių salotų lapų. Papuoškite patiekalą vyšniniais pomidoriukais. Gero apetito!
Kategorijos