Dietinė panna cotta pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Dietinė panna cotta

Panna cotta gali būti vadinama dietiniu desertu tik sąlyginai - kalbant apie kalorijas. Jei pažvelgsite į jo kalorijų skaičių, pamatysite didžiulį kiekį riebalų. Ir to priežastis - grietinėlė. Specialistai sukūrė dietinį šio deserto receptą, kurį nedideliais kiekiais gali vartoti net tie, kurie laikosi dietos. Panna cotta pagrindą sudaro ne grietinėlė, o pienas, kurio riebumas yra 1 proc. Be to, virėjai dietinėje panna cotta cukrų pakeitė saldikliu. Galite vartoti, pavyzdžiui, steviją.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
64 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dietinė panna cotta Žingsnis 1
Paruoškite želatiną. Į gilų dubenį įpilkite šalto vandens ir sudėkite želatiną. Išmaišykite ir palikite 10 minučių. Mišinį pašildykite vandens vonelėje, kad želatina visiškai ištirptų.

Žingsnis 2

Dietinė panna cotta Žingsnis 2
Suplakite trynius. Perkelkite trynius į plakimo dubenį. Plakite mikseriu, kol taps šviesiai geltoni ir putoti.

Žingsnis 3

Dietinė panna cotta Žingsnis 3
Paruoškite pieno ir apelsinų mišinį. Supilkite pieną į puodą ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Suberkite žievelę, išmaišykite ir palikite virti 2 minutes. Įmaišykite apelsinų sultis ir išplaktus trynius. Išmaišykite ir virkite ant silpnos ugnies dar 12 minučių.

Žingsnis 4

Dietinė panna cotta Žingsnis 4
Paruoškite panna cotta. Dubenyje sumaišykite apelsinų ir pieno mišinį su želatina, išmaišykite ir supilkite į kremą. Dėkite į šaldytuvą 5 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos