Publikavimo data: 2024-05-19
Dietinė panna cotta
Panna cotta gali būti vadinama dietiniu desertu tik sąlyginai - kalbant apie kalorijas. Jei pažvelgsite į jo kalorijų skaičių, pamatysite didžiulį kiekį riebalų. Ir to priežastis - grietinėlė. Specialistai sukūrė dietinį šio deserto receptą, kurį nedideliais kiekiais gali vartoti net tie, kurie laikosi dietos. Panna cotta pagrindą sudaro ne grietinėlė, o pienas, kurio riebumas yra 1 proc. Be to, virėjai dietinėje panna cotta cukrų pakeitė saldikliu. Galite vartoti, pavyzdžiui, steviją.
Žingsnis 1
Paruoškite želatiną. Į gilų dubenį įpilkite šalto vandens ir sudėkite želatiną. Išmaišykite ir palikite 10 minučių. Mišinį pašildykite vandens vonelėje, kad želatina visiškai ištirptų.
Žingsnis 2
Suplakite trynius. Perkelkite trynius į plakimo dubenį. Plakite mikseriu, kol taps šviesiai geltoni ir putoti.
Žingsnis 3
Paruoškite pieno ir apelsinų mišinį. Supilkite pieną į puodą ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Suberkite žievelę, išmaišykite ir palikite virti 2 minutes. Įmaišykite apelsinų sultis ir išplaktus trynius. Išmaišykite ir virkite ant silpnos ugnies dar 12 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite panna cotta. Dubenyje sumaišykite apelsinų ir pieno mišinį su želatina, išmaišykite ir supilkite į kremą. Dėkite į šaldytuvą 5 valandoms.
Kategorijos