Publikavimo data: 2024-01-20
Panna cotta su apelsinų sultimis. receptas
"Panna cotta" yra desertas, gimęs šiaurės Italijoje, Pjemonto regione. Laikui bėgant desertas buvo praturtintas įvairiais komponentais ir patyrė daugybę variacijų. Šiandien siūlome jums pasigaminti citrusinį panna cotta variantą, kurį sudaro grietinėlė, cukrus, vanilė ir apelsinų sultys. Žodis "panna cotta" puikiai apibūdina patiekalo gaminimo procesą ir išvertus iš italų kalbos reiškia "virta grietinėlė". Kad desertas būtų kuo skanesnis, virėjai rekomenduoja naudoti grietinėlę, kurios riebumas ne mažesnis kaip 33 %.
Žingsnis 1
Iš apelsinų išspauskite sultis į gilų dubenį. Kitus ingredientus paruoškite taip, kaip aprašyta recepte.
Žingsnis 2
5-10 minučių mirkykite želatiną vandenyje.Naudokite tik aukštos kokybės kremą.
Žingsnis 3
Tuo tarpu grietinėlę supilkite į puodą, suberkite cukrų ir vaniliną ir pastatykite ant viryklės.
Žingsnis 4
Užvirinkite grietinėlę, nepamiršdami nuolat maišyti.
Žingsnis 5
Išjunkite ugnį ir į grietinėlę suberkite išbrinkusią želatiną. Nemaišykite mišinio per daug energingai, kitaip susidarys burbuliukų ir deserto tekstūra bus nelygi.
Žingsnis 6
Nuimkite keptuvę nuo kaitlentės ir supilkite grietinėlės mišinį į dubenį su apelsinų sultimis. Kruopščiai sumaišykite ingredientus.
Žingsnis 7
Supilkite mišinį į formeles, tinka bet kokios jūsų skonio formelės. Galite naudoti stiklines, porcelianines, silikonines. Jei pasirinksite konditerijos formeles, patepkite jas augaliniu aliejumi.
Žingsnis 8
Pripildytas formeles įdėkite į šaldytuvą dviem valandoms, tada panna cotta galėsite patiekti! Jei pasirinkote konditerines formeles, prieš išimdami panna cotta būtinai 30 sekundžių pamerkite formeles į karštą vandenį.
Žingsnis 9
Panna cotta desertas paprastai puošiamas prieskoniais, uogomis ar vaisių gabalėliais. Apelsininis panna cotta desertas geriausiai puošiamas citrusinių vaisių griežinėliais.
Kategorijos