Panna cotta su apelsinų sultimis. receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-20

Panna cotta su apelsinų sultimis. receptas

"Panna cotta" yra desertas, gimęs šiaurės Italijoje, Pjemonto regione. Laikui bėgant desertas buvo praturtintas įvairiais komponentais ir patyrė daugybę variacijų. Šiandien siūlome jums pasigaminti citrusinį panna cotta variantą, kurį sudaro grietinėlė, cukrus, vanilė ir apelsinų sultys. Žodis "panna cotta" puikiai apibūdina patiekalo gaminimo procesą ir išvertus iš italų kalbos reiškia "virta grietinėlė". Kad desertas būtų kuo skanesnis, virėjai rekomenduoja naudoti grietinėlę, kurios riebumas ne mažesnis kaip 33 %.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Panna cotta su apelsinų sultimis. receptas Žingsnis 1
Iš apelsinų išspauskite sultis į gilų dubenį. Kitus ingredientus paruoškite taip, kaip aprašyta recepte.

Žingsnis 2

Panna cotta su apelsinų sultimis. receptas Žingsnis 2
5-10 minučių mirkykite želatiną vandenyje.Naudokite tik aukštos kokybės kremą.

Žingsnis 3

Panna cotta su apelsinų sultimis. receptas Žingsnis 3
Tuo tarpu grietinėlę supilkite į puodą, suberkite cukrų ir vaniliną ir pastatykite ant viryklės.

Žingsnis 4

Panna cotta su apelsinų sultimis. receptas Žingsnis 4
Užvirinkite grietinėlę, nepamiršdami nuolat maišyti.

Žingsnis 5

Panna cotta su apelsinų sultimis. receptas Žingsnis 5
Išjunkite ugnį ir į grietinėlę suberkite išbrinkusią želatiną. Nemaišykite mišinio per daug energingai, kitaip susidarys burbuliukų ir deserto tekstūra bus nelygi.

Žingsnis 6

Panna cotta su apelsinų sultimis. receptas Žingsnis 6
Nuimkite keptuvę nuo kaitlentės ir supilkite grietinėlės mišinį į dubenį su apelsinų sultimis. Kruopščiai sumaišykite ingredientus.

Žingsnis 7

Panna cotta su apelsinų sultimis. receptas Žingsnis 7
Supilkite mišinį į formeles, tinka bet kokios jūsų skonio formelės. Galite naudoti stiklines, porcelianines, silikonines. Jei pasirinksite konditerijos formeles, patepkite jas augaliniu aliejumi.

Žingsnis 8

Panna cotta su apelsinų sultimis. receptas Žingsnis 8
Pripildytas formeles įdėkite į šaldytuvą dviem valandoms, tada panna cotta galėsite patiekti! Jei pasirinkote konditerines formeles, prieš išimdami panna cotta būtinai 30 sekundžių pamerkite formeles į karštą vandenį.

Žingsnis 9

Panna cotta su apelsinų sultimis. receptas Žingsnis 9
Panna cotta desertas paprastai puošiamas prieskoniais, uogomis ar vaisių gabalėliais. Apelsininis panna cotta desertas geriausiai puošiamas citrusinių vaisių griežinėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos