Publikavimo data: 2024-02-01
Šokoladinė panna cotta su mėlynėmis receptas
Šokoladinė garsiosios itališkos panna cotta variacija savo skoniu nustebins net išrankiausią gurmaną, o šeimininkė džiaugsis, kad ją lengva paruošti! Jame taip pat yra mėlynių. Saldžiarūgštis uogų skonis kartu su švelniu šokolado aromatu nepaliks abejingų :)
Žingsnis 1
Paruoškite visus recepte nurodytus ingredientus.
Žingsnis 2
Pirmiausia supilkite želatiną į dubenį ir užpilkite vandeniu. Palikite ją išbrinkti. Pasirinkite geriausios kokybės grietinėlę.
Žingsnis 3
Puode sumaišykite grietinėlę, suberkite cukrų ir vaniliną ir pastatykite ant viryklės.
Žingsnis 4
Užvirinkite grietinėlę ir nuolat maišykite. Užvirinkite.
Žingsnis 5
Išjunkite kaitlentę, sudėkite išbrinkusią želatiną ir grietinėlę ir maišykite, kol želatina ištirps.Nemaišykite energingai, kad nepažeistumėte deserto struktūros.
Žingsnis 6
Supilkite grietinėlės mišinį į dubenį su šokolado danga. Išmaišykite ir supilkite panna cotta į formeles.Panna cotta galite formuoti bet kokią norimą formą, pilstydami ją į stiklines, kremines, kepimo formeles ar porcelianinius puodelius. Jei planuojate naudoti konditerines formeles, prieš pilant panna cotta būtinai patepkite jas augaliniu aliejumi.
Žingsnis 7
Dėkite panna cotta porai valandų į šaldytuvą ir desertas paruoštas! Jei naudojote konditerines formeles, prieš išimdami desertą jas 30 sekundžių pamerkite į karštą vandenį.
Žingsnis 8
Prie šokoladinės panna cotta puošybos tiks mėlynės, mėtų lapeliai ir šokolado drožlės.
Kategorijos