Publikavimo data: 2024-04-05
Dietinės menkės
Menkės yra dietinis produktas, kuris sudaro subalansuotos mitybos pagrindą. Tai lengvai virškinamų baltymų ir žmogaus sveikatai būtinų riebalų rūgščių šaltinis. Žuvies kaloringumas svyruoja nuo 80 iki 170 kcal 100 g. Tai priklauso nuo gaminimo būdo. Mitybos specialistai naudingiausiais metodais laiko virimą garuose ir kepimą orkaitėje. Dietinių pp menkės receptų yra daug. Vienas iš jų - kepimas orkaitėje su daržovėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Svogūną supjaustykite kubeliais. Sutarkuokite morkas arba supjaustykite jas nedideliais strypeliais. Tada nulupkite jas nuo odelės ir taip pat supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite menkę kepimui. Kepimo skardą išklokite folija, sudėkite žuvies gabalėlius ir ant viršaus išdėliokite daržoves. Pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite folijos sluoksniu. Dėkite žuvį į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 3
Iš orkaitės išimkite paruoštą dietinę menkę su daržovėmis. Nenuimdami folijos, palikite 15 minučių, kad žuvis prisitrauktų.
Kategorijos