Publikavimo data: 2025-08-16
Dietinės salotos su grybais
Lengvos dietinės salotos su grybais turi didelį pliusą - ingredientai nėra termiškai apdoroti. Grybus galima valgyti žalius. Pateiktame recepte grybai mirkomi prieskoniuose ir sultyse, jie bus kvapnūs ir sultingi. Salotų kaloringumas kuo mažesnis, todėl jas drąsiai gali valgyti tie, kurie stebi savo figūrą. Grybuose gausu fosforo, kurio kiekis prilygsta šio cheminio elemento kiekiui žuvyje.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Papriką supjaustykite šiaudeliais, o ją - pusiau. Pievagrybius supjaustykite į 3-4 dalis.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į salotinę sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus, paprikas ir svogūnų puseles. Atskirame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų su actu ir prieskoniais. Užpilkite padažą ant salotų ir išmaišykite. Palikite marinuotis 1 valandą.
Kategorijos