Publikavimo data: 2024-04-08
Oro vafliai
Elektrinėje vaflinėje lengva paruošti erdvius vaflius. Naudokite sviestą, nepakeiskite jo margarinu ar tepamuoju sviestu. Kuo geresnis ir natūralesnis produktas, tuo skanesni bus vafliai. Jei norite purių ir trapių vaflių, naudokite gazuotą vandenį, kuris tešloje pakeis mieles. Minkštų ir orinių vaflių paslaptis slypi tame, kaip į tešlą įmaišysite kiaušinius. Baltymus būtina dėti atskirai nuo trynių. Baltymus geriau plakti didžiausiu mikserio greičiu.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Į gilų dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite cukrų ir vaniliną ir išminkykite iki vientisos masės. Naudodami maišytuvą, 1-2 minutes plakite mišinį nedideliu galingumu.
Žingsnis 2
Paruoškite kiaušinius ir užminkykite tešlą. Sudėkite trynius į sviestą ir gerai išmaišykite. Nuolat maišydami pamažu suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Įmaišykite kambario temperatūros jogurtą. Tada atskirame dubenyje dideliu greičiu mikseriu išplakite baltymus iki purumo ir įmaišykite į tešlą. Maišykite mikseriu nedideliu galingumu, kad tešla prisipildytų deguonies.
Žingsnis 3
Supilkite tešlą į vaflinę. Vaflinės plokštes patepkite augaliniu aliejumi ir įkaitinkite prietaisą maždaug 10 minučių. Į kiekvieną plokštelę įpilkite po 2 valgomuosius šaukštus tešlos, išlyginkite formą ir uždarykite vaflinę. Nepilkite daugiau tešlos, nes ji išsilies. Jei įpilsite mažiau, vafliai bus labai maži.
Žingsnis 4
Paruoškite vaflius. Kepkite maždaug 3-5 minutes. Išimkite vaflius silikoninėmis mentelėmis arba žnyplėmis, kad nepažeistumėte nelimpančios dangos.
Kategorijos