Publikavimo data: 2024-05-25
Dim suma
"Paliesti širdį" - taip išvertus į kinų kalbą vadinasi "dim sum" - lengvas patiekalas, paprastai patiekiamas per kinų arbatos gėrimo ceremoniją. Dim sum - tai maži pyragėliai iš plonos, kartais maistinės spalvos tešlos, suformuoti į formas, dažnai kriauklių pavidalo. Dim sum gali būti įdaryti vaisiais, daržovėmis, mėsa ar jūros gėrybėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite dim sum tešlą. Sumaišykite kviečių krakmolą ir kukurūzų krakmolą (šiek tiek krakmolo palikite minkymui ant stalo). Į tešlą įpilkite verdančio vandens ir minkykite, kol tešla taps klampi. Padėkite tešlą ant stalo, pabarstykite stalą ir tešlą krakmolu ir toliau minkykite. Įdėkite tešlą į dubenį, patepkite augaliniu aliejumi ir uždenkite maistine plėvele.
Žingsnis 2
Paruoškite dim sum įdarą. Karštame vandenyje išvirkite bulvių krakmolą, išmaišykite iki vientisos masės. Sumaišykite svogūną, česnaką, krevetes, įpilkite sojų padažo, druskos ir pipirų, krakmolo ir vandens. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškočiokite tešlą ir išpjaukite 10 cm skersmens apskritimus. Paskleiskite įdarą ir suformuokite apskritimą, viduryje palikdami nedidelę skylutę. Iškeptus dumplius vertikaliai įdėkite į garų puodą atviru kraštu į viršų. Virkite garuose 4-5 minutes.
Kategorijos