Dim suma pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Dim suma

"Paliesti širdį" - taip išvertus į kinų kalbą vadinasi "dim sum" - lengvas patiekalas, paprastai patiekiamas per kinų arbatos gėrimo ceremoniją. Dim sum - tai maži pyragėliai iš plonos, kartais maistinės spalvos tešlos, suformuoti į formas, dažnai kriauklių pavidalo. Dim sum gali būti įdaryti vaisiais, daržovėmis, mėsa ar jūros gėrybėmis.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
131 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.11/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Dim suma Žingsnis 1
Paruoškite dim sum tešlą. Sumaišykite kviečių krakmolą ir kukurūzų krakmolą (šiek tiek krakmolo palikite minkymui ant stalo). Į tešlą įpilkite verdančio vandens ir minkykite, kol tešla taps klampi. Padėkite tešlą ant stalo, pabarstykite stalą ir tešlą krakmolu ir toliau minkykite. Įdėkite tešlą į dubenį, patepkite augaliniu aliejumi ir uždenkite maistine plėvele.

Žingsnis 2

Dim suma Žingsnis 2
Paruoškite dim sum įdarą. Karštame vandenyje išvirkite bulvių krakmolą, išmaišykite iki vientisos masės. Sumaišykite svogūną, česnaką, krevetes, įpilkite sojų padažo, druskos ir pipirų, krakmolo ir vandens. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 3

Dim suma Žingsnis 3
Iškočiokite tešlą ir išpjaukite 10 cm skersmens apskritimus. Paskleiskite įdarą ir suformuokite apskritimą, viduryje palikdami nedidelę skylutę. Iškeptus dumplius vertikaliai įdėkite į garų puodą atviru kraštu į viršų. Virkite garuose 4-5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, jūros gėrybių patiekalai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos