Publikavimo data: 2024-04-03
Dolma žiemai
Žiemai skirta dolma - tai geras būdas paruošti skanų patiekalą, kuris užšaldžius išlaiko savo skonį. Patiekalas laikomas dietiniu, nes dolmos lapų nereikia kepti. Konservuotą dolmą galima laikyti stiklainyje, inde, specialiame maišelyje.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, ryžius, smulkintas žoleles, džiovintas mėtas ir bazilikus, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite rankomis.
Žingsnis 2
Mėsytę suvyniokite į vynuogių lapus. Išdėliokite vynuogių lapus ant stalo lygia puse žemyn, o gyslomis į viršų. Į kiekvieno lapo vidurį įdėkite po truputį maltos mėsos. Pirmiausia apvyniokite šoninius lapo kraštus, tada susukite į tvirtą ritinėlį. Taip suvyniokite visą mėsytę.
Žingsnis 3
Užšaldykite dolmą. Supakuokite dolmą į indus arba specialius maišelius. Įdėkite į šaldiklį.
Kategorijos