Dolma žiemai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Dolma žiemai

Žiemai skirta dolma - tai geras būdas paruošti skanų patiekalą, kuris užšaldžius išlaiko savo skonį. Patiekalas laikomas dietiniu, nes dolmos lapų nereikia kepti. Konservuotą dolmą galima laikyti stiklainyje, inde, specialiame maišelyje.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
213 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dolma žiemai Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, ryžius, smulkintas žoleles, džiovintas mėtas ir bazilikus, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite rankomis.

Žingsnis 2

Dolma žiemai Žingsnis 2
Mėsytę suvyniokite į vynuogių lapus. Išdėliokite vynuogių lapus ant stalo lygia puse žemyn, o gyslomis į viršų. Į kiekvieno lapo vidurį įdėkite po truputį maltos mėsos. Pirmiausia apvyniokite šoninius lapo kraštus, tada susukite į tvirtą ritinėlį. Taip suvyniokite visą mėsytę.

Žingsnis 3

Dolma žiemai Žingsnis 3
Užšaldykite dolmą. Supakuokite dolmą į indus arba specialius maišelius. Įdėkite į šaldiklį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos