Dorado ant grotelių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Dorado ant grotelių

Dorada yra sveika, jodo turtinga žuvis. Ji padeda išvengti skydliaukės ligų. Ji ruošiama įvairiais būdais. Žuvis ypač skani, jei doradą kepsite ant grotelių. Receptas elementarus: žuvį reikia marinuoti ir kepti ant žarijų. Geriau imti atšaldytą, ne šaldytą skerdeną. Tamsiai raudona sodri žiaunų spalva rodo, kad ji šviežia.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
90 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
2 g
Alergenai: Žuvys
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.68/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dorado ant grotelių Žingsnis 1
Marinuokite doradas. Sudėkite žuvį į dubenį, pabarstykite druska, pipirais ir žuvies prieskoniais. Įtrinkite iš visų pusių. Žuvį sudėkite į tinkamo dydžio indą. Ant viršaus uždėkite citriną ir palikite kambario temperatūroje maždaug 1 valandą.

Žingsnis 2

Dorado ant grotelių Žingsnis 2
Žuvį kepkite ant žarijų. Padėkite žuvį ant grotelių arba ant iešmų, išimkite citriną ir padėkite ant žarijų. Kepkite ant grotelių po 7 minutes iš abiejų pusių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos