Publikavimo data: 2024-04-09
Dorado ant grotelių
Dorada yra sveika, jodo turtinga žuvis. Ji padeda išvengti skydliaukės ligų. Ji ruošiama įvairiais būdais. Žuvis ypač skani, jei doradą kepsite ant grotelių. Receptas elementarus: žuvį reikia marinuoti ir kepti ant žarijų. Geriau imti atšaldytą, ne šaldytą skerdeną. Tamsiai raudona sodri žiaunų spalva rodo, kad ji šviežia.
Žingsnis 1
Marinuokite doradas. Sudėkite žuvį į dubenį, pabarstykite druska, pipirais ir žuvies prieskoniais. Įtrinkite iš visų pusių. Žuvį sudėkite į tinkamo dydžio indą. Ant viršaus uždėkite citriną ir palikite kambario temperatūroje maždaug 1 valandą.
Žingsnis 2
Žuvį kepkite ant žarijų. Padėkite žuvį ant grotelių arba ant iešmų, išimkite citriną ir padėkite ant žarijų. Kepkite ant grotelių po 7 minutes iš abiejų pusių.
Kategorijos