Dorado aštrioje druskoje su žiedinių kopūstų kremu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Dorado aštrioje druskoje su žiedinių kopūstų kremu

Dorada yra mažai kaloringa jūrų žuvis, todėl puikiai tinka dietoms. Ji teigiamai veikia medžiagų apykaitą, širdies ir kraujagyslių bei imuninę sistemas. Žuvyje taip pat gausu mineralinių medžiagų. Kepta druskoje žuvis yra ypač sultinga ir aromatinga. Dorado skonį paryškins lengvas švelnus žiedinių kopūstų pagrindu pagamintas kremas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
46 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.31/5 (36 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dorado aštrioje druskoje su žiedinių kopūstų kremu Žingsnis 1
Į druską įberkite pipirų mišinio. Kiaušinio baltymą suplakite iki putų ir supilkite į dubenį su druska.

Žingsnis 2

Dorado aštrioje druskoje su žiedinių kopūstų kremu Žingsnis 2
Įpilkite šiek tiek vandens. Konsistencija turėtų būti kaip šlapio sniego.

Žingsnis 3

Dorado aštrioje druskoje su žiedinių kopūstų kremu Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir paskleiskite ant jos 1\3 druskos. Ant druskos pagalvėlės sudėkite žuvį ir sandariai užberkite likusia druska, kad susidarytų kiautas.

Žingsnis 4

Dorado aštrioje druskoje su žiedinių kopūstų kremu Žingsnis 4
Pašaukite kepimo skardą į orkaitę 20-25 minutėms.

Žingsnis 5

Dorado aštrioje druskoje su žiedinių kopūstų kremu Žingsnis 5
Kol žuvis kepa, susmulkinkite žiedinius kopūstus ir sudėkite juos į puodą. Žiedinį kopūstą užpilkite migdolų pienu ir užkaiskite. Pagardinkite druska.

Žingsnis 6

Dorado aštrioje druskoje su žiedinių kopūstų kremu Žingsnis 6
Kai beveik užvirs, sumažinkite ugnį ir suberkite migdolų dribsnius. Virkite 7-12 minučių, kol kopūstai ir migdolai suminkštės.

Žingsnis 7

Dorado aštrioje druskoje su žiedinių kopūstų kremu Žingsnis 7
Paruoštą mišinį plakite mikseriu iki vientisos masės.

Žingsnis 8

Dorado aštrioje druskoje su žiedinių kopūstų kremu Žingsnis 8
Iš orkaitės išimkite iškeptą žuvį. Leiskite jai pastovėti 10 minučių.

Žingsnis 9

Dorado aštrioje druskoje su žiedinių kopūstų kremu Žingsnis 9
Plaktuku arba stalo įrankiu išlaužkite sūrios kriauklės viršų ir atidarykite žuvį.

Žingsnis 10

Dorado aštrioje druskoje su žiedinių kopūstų kremu Žingsnis 10
Atskirkite filė nuo kaulų ir patiekite su kopūstais bei migdolų kremu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos