Publikavimo data: 2024-05-25
Dorado aštrioje druskoje su žiedinių kopūstų kremu
Dorada yra mažai kaloringa jūrų žuvis, todėl puikiai tinka dietoms. Ji teigiamai veikia medžiagų apykaitą, širdies ir kraujagyslių bei imuninę sistemas. Žuvyje taip pat gausu mineralinių medžiagų. Kepta druskoje žuvis yra ypač sultinga ir aromatinga. Dorado skonį paryškins lengvas švelnus žiedinių kopūstų pagrindu pagamintas kremas.
Žingsnis 1
Į druską įberkite pipirų mišinio. Kiaušinio baltymą suplakite iki putų ir supilkite į dubenį su druska.
Žingsnis 2
Įpilkite šiek tiek vandens. Konsistencija turėtų būti kaip šlapio sniego.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir paskleiskite ant jos 1\3 druskos. Ant druskos pagalvėlės sudėkite žuvį ir sandariai užberkite likusia druska, kad susidarytų kiautas.
Žingsnis 4
Pašaukite kepimo skardą į orkaitę 20-25 minutėms.
Žingsnis 5
Kol žuvis kepa, susmulkinkite žiedinius kopūstus ir sudėkite juos į puodą. Žiedinį kopūstą užpilkite migdolų pienu ir užkaiskite. Pagardinkite druska.
Žingsnis 6
Kai beveik užvirs, sumažinkite ugnį ir suberkite migdolų dribsnius. Virkite 7-12 minučių, kol kopūstai ir migdolai suminkštės.
Žingsnis 7
Paruoštą mišinį plakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 8
Iš orkaitės išimkite iškeptą žuvį. Leiskite jai pastovėti 10 minučių.
Žingsnis 9
Plaktuku arba stalo įrankiu išlaužkite sūrios kriauklės viršų ir atidarykite žuvį.
Žingsnis 10
Atskirkite filė nuo kaulų ir patiekite su kopūstais bei migdolų kremu.
Kategorijos