Publikavimo data: 2024-05-25
Dorado ceviche su mangais
Ceviche - tai Lotynų Amerikos patiekalas iš žalios žuvies, marinuotos citrusinių vaisių sultyse. Jį išrado Peru žvejai, kai būdami jūroje jie negalėjo pasigaminti pilnaverčių pietų ar vakarienės iš savo laimikio. Tuomet jie paprasčiausiai užpildavo žuvį citrinos, laimo ar apelsino sultimis ir ją suvalgydavo. Šio recepto marinatui taip pat naudosime citrinų ir laimo sultis, tik į jas pridėsime žuvies padažo, aitriųjų paprikų, česnakų ir svogūnų.
Žingsnis 1
Nulupkite mangą ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Padažui sumalkite česnaką ir svogūną, sumaišykite su citrusinių vaisių sultimis, cukrumi, žuvies padažu ir druska. Maišykite, kol ištirps cukraus ir druskos granulės. Įdėkite susmulkintą aitriąją papriką.
Žingsnis 3
Paruoškite dorado filė - supjaustykite ją plonais griežinėliais ir sudėkite į dubenį.
Žingsnis 4
Žuvies gabalėlius užpilkite sevičės padažu ir 2-3 minutes palaikykite marinate. Įpilkite kokosų pieno.
Žingsnis 5
Atlikta! Patiekalą galima dėti į serviravimo lėkštes.
Kategorijos