Publikavimo data: 2024-04-28
Upėtakių ceviche
Lotynų Amerikos patiekalas iš žalios žuvies ir laimo sulčių - ceviche - tampa vis labiau žinomas visame pasaulyje dėl savo skonio ir paprasto paruošimo. Pagal klasikinį Peru ceviche receptą ruošiami jūros ešeriai ir aštrios Peru rocoto paprikos. Tačiau patiekalo skonį ir maistingumą galima išlaikyti, jei ruošite kitą žuvį, pavyzdžiui, upėtakį, rausvąją lašišą, tuną, o ceviche aštrumą keisite savo nuožiūra, naudodami įprastus raudonuosius arba juoduosius pipirus.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Citrusinių vaisių sulčiaspaude išspauskite citrinos ir laimo sultis. Sumaišykite sultis inde, tada sudėkite į jį svogūnų žiedus ir griežinėliais supjaustytą žuvį. Palikite žuvį marinate vėsioje vietoje bent 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Pomidorus ir saldžiąsias paprikas sudėkite į lėkštę, pagardinkite druska, alyvuogių aliejumi ir pipirais.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Nusausinkite žuvį ir svogūnus, sudėkite juos į daržoves, įberkite šiek tiek cukraus ir išmaišykite. Leiskite ceviche dar 10 minučių pastovėti šaldytuve ir patiekite.
Kategorijos