Publikavimo data: 2024-04-28
Tuno ceviche
Jei jūsų kasdieniam gyvenimui trūksta įvairovės - kelionių, karštų aistrų ir naujų patirčių - leiskitės į gastronominę kelionę po Lotynų Ameriką savo virtuvėje. Paruoškite tuno ceviche. Ceviche receptas mus pasiekė iš Peru - ten jis ruošiamas su pomidorų pasta. Tačiau sevičė ruošiama ir kitose Lotynų Amerikos šalyse: Argentinoje, Brazilijoje, Kuboje. Iš esmės sevičė - tai citrusinių vaisių sultyse marinuota šviežia žuvis su įvairiais papildomais ingredientais.
Žingsnis 1
Marinuokite tuną. Iš laimo ir citrinos išspauskite sultis į atskirus dubenėlius. Tuną sudėkite į gilų dubenį. Apšlakstykite citrinos sultimis ir pusės laimo sultimis, išmaišykite. Sumaišykite askaloninius česnakus su kalendra ir aitriąja paprika, apšlakstykite likusiomis laimo sultimis. Sumaišykite tuną su svogūnu, paprikomis ir kalendromis, sudėkite tuno ceviche į sandarų indą ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite sojų padažą, sezamų aliejų, vynuogių sėklų aliejų ir klevų sirupą. Kai lašišos ceviche susigers, išdėliokite salotų mišinį, ant viršaus sudėkite tuną ir apšlakstykite padažu.
Kategorijos