Dorado folijoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Dorado folijoje

Dorado yra jūrų žuvis, kurios mėsa yra švelni ir skani. Ją galima kepti, bet geriausiai tinka kepti. Pavyzdžiui, su citrina. Dorado orkaitėje folijoje - receptas, kurio paruošimas nesukelia sunkumų. Kad žuvis būtų sultinga, ją reikėtų iš anksto pamarinuoti citrinos sultyse ir prieskoniuose, o tada kepti folijoje su citrusinių vaisių gabalėliais.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
76 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Žuvys
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dorado folijoje Žingsnis 1
Marinuokite doradas. Apšlakstykite visus žuvies šonus ir vidų citrinos sultimis. Pabarstykite druska, pipirais, čiobreliais ir žuvies prieskoniais. Palikite marinuotis dubenyje 30 minučių.

Žingsnis 2

Dorado folijoje Žingsnis 2
Paruoškite žuvį kepimui ir pašaukite ją į orkaitę. Išskleiskite foliją, sudėkite ant jos svogūnų žiedus, sudėkite doradas ir į vidų įdėkite citrinos griežinėlius. Aplink doradą išdėliokite kalendrą ir likusias citrinos skilteles. Suvyniokite dorado į foliją taip, kad kraštai būtų pakelti į viršų. Tai neleis žuvies sultims išsilieti kepant, o iškepęs doradas bus sultingas. Į foliją suvyniotą doradą padėkite ant kepimo skardos ir 35 min. pašaukite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos