Publikavimo data: 2024-04-09
Dorado folijoje
Dorado yra jūrų žuvis, kurios mėsa yra švelni ir skani. Ją galima kepti, bet geriausiai tinka kepti. Pavyzdžiui, su citrina. Dorado orkaitėje folijoje - receptas, kurio paruošimas nesukelia sunkumų. Kad žuvis būtų sultinga, ją reikėtų iš anksto pamarinuoti citrinos sultyse ir prieskoniuose, o tada kepti folijoje su citrusinių vaisių gabalėliais.
Žingsnis 1
Marinuokite doradas. Apšlakstykite visus žuvies šonus ir vidų citrinos sultimis. Pabarstykite druska, pipirais, čiobreliais ir žuvies prieskoniais. Palikite marinuotis dubenyje 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite žuvį kepimui ir pašaukite ją į orkaitę. Išskleiskite foliją, sudėkite ant jos svogūnų žiedus, sudėkite doradas ir į vidų įdėkite citrinos griežinėlius. Aplink doradą išdėliokite kalendrą ir likusias citrinos skilteles. Suvyniokite dorado į foliją taip, kad kraštai būtų pakelti į viršų. Tai neleis žuvies sultims išsilieti kepant, o iškepęs doradas bus sultingas. Į foliją suvyniotą doradą padėkite ant kepimo skardos ir 35 min. pašaukite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos