Publikavimo data: 2024-06-24
Dorseto obuolių pyragas.
Obuolių pyragas yra tradicinis žiemos patiekalas, kurį turi kiekviena šeimininkė. Pyragas pagal šį receptą gaunasi švelnus, skanus. Malonus prieskoninių obuolių ir naminio pyrago aromatas patiks kiekvienam. Tokį pyragą galima patiekti kaip desertą prie arbatos ant šventinio stalo, visi svečiai liks sužavėti. Toks obuolių pyragas labai populiarus Didžiojoje Britanijoje, o obuolių ir cinamono derinys daugeliui žmonių sukelia jaukų jausmą.
Žingsnis 1
Supilkite pieną į dubenį ir įmuškite kiaušinį, gerai išplakite plaktuvu.
Žingsnis 2
Sumaišykite miltus, prieskonius ir vanilinį cukrų. Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais. Vėl persijokite sausą mišinį ir suminkykite į trupinius kartu su sviestu.
Žingsnis 3
Į sausą mišinį įmaišykite išplaktą kiaušinių ir pieno mišinį bei cukrų. Viską gerai išmaišykite
Žingsnis 4
Iš obuolių pašalinkite šerdį, jei reikia, nulupkite juos. Tada supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite tešlą ir obuolius, tada viską sumaišykite.
Žingsnis 5
Šiam pyragui geriau naudoti formą. Ją ištepkite sviestu. Atsargiai perkelkite pyragą. Šaukštu išlyginkite pyrago viršų ir apibarstykite cukrumi.
Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą, kol jis bus paruoštas. Formą su pyragu galima papildomai padėti ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Paruoštumą patikrinkite dantų krapštuku.
Kategorijos