Mano mėgstamiausias pyragas nuo vaikystės, nuo sovietinių laikų. Šarlotės kremas, riešutai, švelnus biskvitas. Ir jį paruošti ne taip jau ir sunku. Bet kuriuo atveju jums nereikia jokio planetariumo, galite naudoti bet kokią namuose turimą įrangą. Tai labai skanu.
Žingsnis 1
Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite mikseriu iki standumo. Toliau plakant dideliu greičiu palaipsniui įmaišykite pusę cukraus. Plakite, kol susidarys standžios viršūnės.
Žingsnis 2
Kitame dubenyje plakite trynius su likusiu cukrumi ir vanile, kol taps beveik balti ir purūs.
Žingsnis 3
Išplaktus baltymus dalimis sudėkite į kiaušinių trynių masę, kiekvieną kartą mentele atsargiai įmaišydami į kiaušinių trynių masę nuo apačios į viršų.
Žingsnis 4
Persijokite miltus ir dalimis, kaskart atsargiai įmaišydami, suberkite juos į trynių ir baltymų mišinį.
Žingsnis 5
Paruoštą tešlą sudėkite į formą. Kepkite sausainius iki 180˚C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Prieš pjaustydami ir formuodami pyragą, suvyniokite sausainius į maistinę plėvelę ir 4-8 valandas palaikykite šaldytuve.
Žingsnis 6
Paruoškite impregnantą: į puodą įpilkite 110 ml vandens ir suberkite 100 g cukraus. Užvirinkite vandenį ir cukrų, o kai cukrus visiškai ištirps, išjunkite ugnį. Sirupą atvėsinkite ir supilkite šaukštą brendžio, brendžio ir išmaišykite.
Žingsnis 7
Minkštą sviestą plakite mikseriu, kol pašviesės.
Žingsnis 8
Supilkite pieną į nedidelį puodą, įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite plaktuvu ir suberkite 100 g cukraus. Viską gerai išmaišykite plaktuvu ir mišinį pašildykite. Užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies nuolat maišydami, kol kremas sutirštės. Karšta masė savo konsistencija bus panaši į skystą kisielių. Mišinį visiškai atvėsinkite, jis sutirštės.
Žingsnis 9
Į išsuktą sviestą įpilkite šaukštą kremo mišinio ir plakite mikseriu. Taip gausite švelnų kremą. Baigiant plakti, jei norite, į šį mišinį galite įpilti konjako arba romo.
Žingsnis 10
Biskvitą perpjaukite per pusę į 2 pyragus, pamirkykite impregnante. Aptepkite maždaug trečdaliu kremo. Uždenkite antrąjį pyragą, jį taip pat pamirkykite ir aptepkite kremu. Torto šonus aptepkite kremu.
Žingsnis 11
Paskrudinkite žemės riešutus keptuvėje, atvėsinkite ir susmulkinkite.
Žingsnis 12
Pabarstykite torto šonus ir viršų žemės riešutais, jie prilips prie kremo.