Publikavimo data: 2024-04-03
Kulich su pienu
Pagal religinius kanonus pyragus turėtumėte kepti ketvirtadienį prieš Velykas. Jei iškepsite velykinius pyragus su pienu, jais mėgausitės ne tik Kristaus prisikėlimo dieną, bet ir kitą savaitę. Tešlai naudokite sausas mieles. Visi kiti produktai, išskyrus pieną, turėtų būti kambario temperatūros. Pienas turėtų būti šiek tiek pašildytas. Gerai, jei jis, kaip ir kiaušiniai, bus naminis. Jų pagrindu iškepti kepiniai būna ypač skanūs ir aromatingi.
Žingsnis 1
Paruoškite raugą. Pašildykite pieną, suberkite sausas mieles, 1 šaukštą cukraus ir pusę persijotų miltų. Kruopščiai išmaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.
Žingsnis 2
Kiaušinių trynius išplakite su likusiu paprastu ir vaniliniu cukrumi, o baltymus išplakite iki putų.
Žingsnis 3
Užminkykite pyragams skirtą tešlą. Į tešlą įmaišykite likusius miltus, išplaktus kiaušinių trynius ir baltymus bei minkštą sviestą. Užminkykite tešlą. Ji turi būti elastinga ir lygi. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje pakilti. Tada sudėkite sultenes, cukruotus vaisius, migdolus ir kardamoną. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Tešlą paskirstykite į formeles. Tam paimkite kuličų formeles ir lengvai patepkite jas aliejumi. Užpildykite tešla iki 1/3 jų tūrio. Dėkite formeles ant kepimo skardos. Leiskite tešlai 15-20 minučių pakilti.
Žingsnis 5
Iškepkite pyragus. Formas su tešla 1 valandai pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Tada išimkite pyragėlius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti.
Kategorijos