Publikavimo data: 2024-06-22
Dubuo su kvinojos kruopomis, grybais ir krevetėmis
Dar visai neseniai apie kvinoją žinojo tik sveikos mitybos šalininkai. Šiandien ji populiari restoranuose ir parduodama bet kuriame prekybos centre. Kvinoja yra universali grūdinė kultūra, tinkanti ir salotoms, ir garnyrui. Ji išpopuliarėjo dėl paprasto paruošimo ir savo sudėties: baltymai su aminorūgštimis, be glitimo, gausu geležies ir magnio. Mišrainė yra populiariausias patiekalas, kurio pagrindą sudaro kvinoja, papildyta įvairiais ingredientais, kad būtų gautas visas spektras būtinų maistinių medžiagų.
Žingsnis 1
Išvirkite kruopas. Nuplaukite kvinoją, sudėkite ją į puodą ir užpilkite vandeniu. Pasūdykite ir užvirinkite. Virkite ant silpnos ugnies 20 minučių po dangčiu.
Žingsnis 2
Kol verda kinva, paruoškite kitus ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir supilkite krevetes. Kepkite ant didelės ugnies 2-3 minutes. Išimkite krevetes ir toje pačioje keptuvėje apkepkite grybų griežinėlius, kol taps auksinės spalvos (7-10 min.).
Žingsnis 3
Surinkite dubenėlius. Į lėkštę sudėkite kvinoją. Viduryje išilgai išdėliokite avokado griežinėlius, tada sudėkite krevetes ir pievagrybius. Visus kitus ingredientus atsargiai išdėliokite ratu, nemaišydami jų tarpusavyje. Apšlakstykite dubenėlius laimo sultimis. Pabarstykite smulkiai supjaustytomis žolelėmis.
Kategorijos