Dubuo su kvinojos kruopomis, grybais ir krevetėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Dubuo su kvinojos kruopomis, grybais ir krevetėmis

Dar visai neseniai apie kvinoją žinojo tik sveikos mitybos šalininkai. Šiandien ji populiari restoranuose ir parduodama bet kuriame prekybos centre. Kvinoja yra universali grūdinė kultūra, tinkanti ir salotoms, ir garnyrui. Ji išpopuliarėjo dėl paprasto paruošimo ir savo sudėties: baltymai su aminorūgštimis, be glitimo, gausu geležies ir magnio. Mišrainė yra populiariausias patiekalas, kurio pagrindą sudaro kvinoja, papildyta įvairiais ingredientais, kad būtų gautas visas spektras būtinų maistinių medžiagų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
101 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dubuo su kvinojos kruopomis, grybais ir krevetėmis Žingsnis 1
Išvirkite kruopas. Nuplaukite kvinoją, sudėkite ją į puodą ir užpilkite vandeniu. Pasūdykite ir užvirinkite. Virkite ant silpnos ugnies 20 minučių po dangčiu.

Žingsnis 2

Dubuo su kvinojos kruopomis, grybais ir krevetėmis Žingsnis 2
Kol verda kinva, paruoškite kitus ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir supilkite krevetes. Kepkite ant didelės ugnies 2-3 minutes. Išimkite krevetes ir toje pačioje keptuvėje apkepkite grybų griežinėlius, kol taps auksinės spalvos (7-10 min.).

Žingsnis 3

Dubuo su kvinojos kruopomis, grybais ir krevetėmis Žingsnis 3
Surinkite dubenėlius. Į lėkštę sudėkite kvinoją. Viduryje išilgai išdėliokite avokado griežinėlius, tada sudėkite krevetes ir pievagrybius. Visus kitus ingredientus atsargiai išdėliokite ratu, nemaišydami jų tarpusavyje. Apšlakstykite dubenėlius laimo sultimis. Pabarstykite smulkiai supjaustytomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos