Dundee kalėdinis keksiukas su graikiniais riešutais. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Dundee kalėdinis keksiukas su graikiniais riešutais.

"Dundee" kalėdinis keksas su graikiniais riešutais yra drėgnas ir labai švelnus, turtingo skonio keksas, kurį galima laikyti apie mėnesį neprarandant kokybės. Škotiškas "Dundee Cupcake" yra vienas populiariausių kalėdinių keksiukų pasaulyje. Į šį keksiuką dedama labai daug džiovintų vaisių ir cukruotų vaisių, kuriuos galima pasirinkti pagal savo skonį. Kaip ir vokiškas Stollen, su laiku jis tampa tik gardesnis. Jis taps ne tik gardžiu skanėstu ant šventinio stalo, bet ir puikia dovana.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
387 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
41 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.95/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Dundee kalėdinis keksiukas su graikiniais riešutais. Žingsnis 1
Džiovintus vaisius iš anksto pamirkykite vandenyje ir brendyje (naktį prieš gaminimą).

Žingsnis 2

Dundee kalėdinis keksiukas su graikiniais riešutais. Žingsnis 2
Sviestą išsukite su cukrumi.

Žingsnis 3

Dundee kalėdinis keksiukas su graikiniais riešutais. Žingsnis 3
Sudėkite kiaušinius ir plakite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Dundee kalėdinis keksiukas su graikiniais riešutais. Žingsnis 4
Suberkite miltus, kepimo miltelius ir kukurūzų krakmolą. Užminkykite tešlą. Džiovintus vaisius sudėkite į sietelį, nusausinkite ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

Žingsnis 5

Dundee kalėdinis keksiukas su graikiniais riešutais. Žingsnis 5
Į tešlą suberkite smulkintus graikinius riešutus ir džiovintus vaisius ir maišykite, kol tolygiai pasiskirstys.

Žingsnis 6

Dundee kalėdinis keksiukas su graikiniais riešutais. Žingsnis 6
Tešlą sudėkite į silikoninį kepimo indą ir išlyginkite.

Žingsnis 7

Dundee kalėdinis keksiukas su graikiniais riešutais. Žingsnis 7
Tešlą sudėkite į silikoninį kepimo indą ir išlyginkite.

Žingsnis 8

Dundee kalėdinis keksiukas su graikiniais riešutais. Žingsnis 8
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Patikrinkite, ar kepinys iškepęs, smeigtuku, jis turi būti sausas. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, tada išimkite jį iš formos ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos