Publikavimo data: 2025-08-17
Dundee Kalėdų keksiukas su migdolais.
"Dundee" kalėdinis keksas su migdolais yra drėgnas ir labai švelnus, sodraus skonio keksas, kurį galima laikyti apie mėnesį neprarandant kokybės. Škotiškas "Dundee" keksiukas yra vienas populiariausių kalėdinių keksiukų pasaulyje. Į šį keksiuką dedama labai daug džiovintų vaisių ir cukruotų vaisių, kuriuos galima pasirinkti pagal savo skonį. Kaip ir vokiškas Stollen, su laiku jis tampa tik gardesnis. Jis taps ne tik gardžiu skanėstu ant šventinio stalo, bet ir puikia dovana.
Žingsnis 1
Džiovintus vaisius iš anksto pamirkykite vandenyje ir brendyje (naktį prieš gaminimą).
Žingsnis 2
Sumalkite migdolus.
Žingsnis 3
Sviestą išsukite su cukrumi. Sudėkite kiaušinius ir išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Suberkite miltus, kepimo miltelius ir kukurūzų krakmolą. Užminkykite tešlą. Džiovintus vaisius sudėkite į sietelį, nusausinkite ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
Žingsnis 5
Į tešlą suberkite smulkintus migdolus ir džiovintus vaisius, išmaišykite, kol tolygiai pasiskirstys.
Žingsnis 6
Tešlą sudėkite į silikoninį kepimo indą ir išlyginkite.
Žingsnis 7
Tešlą sudėkite į silikoninį kepimo indą ir išlyginkite.
Žingsnis 8
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Patikrinkite, ar kepinys iškepęs, smeigtuku, jis turi būti sausas. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, tada išimkite jį iš formos ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Pagal skonį apibarstykite cukraus pudra. Gero apetito!
Kategorijos