Dundee lazdyno riešutų kalėdinis keksas. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Dundee lazdyno riešutų kalėdinis keksas.

"Dundee" kalėdinis keksas su lazdyno riešutais yra drėgnas ir labai švelnus, sodraus skonio keksas, kurį galima laikyti apie mėnesį neprarandant kokybės. Škotiškas "Dundee Cupcake" yra vienas populiariausių kalėdinių keksiukų pasaulyje. Į šį keksiuką dedama labai daug džiovintų vaisių ir cukruotų vaisių, kuriuos galima pasirinkti pagal savo skonį. Kaip ir vokiškas Stollen, su laiku jis tampa tik gardesnis. Jis taps ne tik gardžiu skanėstu ant šventinio stalo, bet ir puikia dovana.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
333 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
40 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.18/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Dundee lazdyno riešutų kalėdinis keksas. Žingsnis 1
Džiovintus vaisius iš anksto pamirkykite vandenyje ir brendyje (naktį prieš gaminimą).

Žingsnis 2

Dundee lazdyno riešutų kalėdinis keksas. Žingsnis 2
Sviestą išsukite su cukrumi.

Žingsnis 3

Dundee lazdyno riešutų kalėdinis keksas. Žingsnis 3
Sudėkite kiaušinius ir plakite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Dundee lazdyno riešutų kalėdinis keksas. Žingsnis 4
Suberkite miltus, kepimo miltelius ir kukurūzų krakmolą. Užminkykite tešlą. Džiovintus vaisius sudėkite į sietelį, nusausinkite ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

Žingsnis 5

Dundee lazdyno riešutų kalėdinis keksas. Žingsnis 5
Į tešlą suberkite smulkintus lazdyno riešutus ir džiovintus vaisius, išmaišykite, kol tolygiai pasiskirstys.

Žingsnis 6

Dundee lazdyno riešutų kalėdinis keksas. Žingsnis 6
Tešlą sudėkite į silikoninį kepimo indą ir išlyginkite.

Žingsnis 7

Dundee lazdyno riešutų kalėdinis keksas. Žingsnis 7
Formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu. Sudėkite tešlą į formą ir išlyginkite.

Žingsnis 8

Dundee lazdyno riešutų kalėdinis keksas. Žingsnis 8
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Patikrinkite, ar kepinys iškepęs, smeigtuku, jis turi būti sausas. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, tada išimkite jį iš formos ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos