Duoniukai su džemu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Duoniukai su džemu

Šiandien siūlome pasigaminti erdvių keksiukų su namine uogiene. Pirmiausia reikia paruošti tešlą keksiukams: tešla išminkoma ir primygtinai iškočiojama. Kitame etape verdama naminė uogienė, o paskutiniame etape suformuojami ir kepami koldūnai. Kepimo procesas yra gana ilgas, tačiau paruoštas skanėstas su kaupu atperka visas įdėtas pastangas. Pagal šį receptą paruošti koldūnai būna švelnūs, kvapnūs ir neįtikėtinai skanūs!
Gaminimo laikas
135 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
187 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
40 g

Ingredientai (10)

Porcijos
4
200.00 ml
50.00 g
600.00 g
1.00 kg
1.00 šaukštelis.
100.00 ml
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Duoniukai su džemu Žingsnis 1
Šiek tiek pašildykite pieną puode, tada supilkite jį į dubenį. Į pieną suberkite mieles, šaukštą cukraus ir du šaukštus miltų. Kruopščiai išmaišykite ingredientus, dubenį uždenkite rankšluosčiu ir 20 minučių palikite šiltoje vietoje.

Žingsnis 2

Duoniukai su džemu Žingsnis 2
Į kitą dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite du šaukštus cukraus ir kruopščiai išplakite ingredientus plaktuvu iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Duoniukai su džemu Žingsnis 3
Į dubenį su miltais ir mielėmis įmuškite plaktus kiaušinius, sumaišykite ingredientus plaktuvu. Porcijomis suberkite miltus į miltų mišinį, į dubenį sudėkite sviestą ir užminkykite tešlą.

Žingsnis 4

Duoniukai su džemu Žingsnis 4
Minkykite tešlą ant stalo apie 5 minutes, kol ji nebelips prie rankų, tada grąžinkite tešlą atgal į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite valandai šiltoje vietoje.

Žingsnis 5

Duoniukai su džemu Žingsnis 5
Kol tešla noksta, paruoškite naminės uogienės. Obuolius supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir įpilkite šiek tiek vandens.

Žingsnis 6

Duoniukai su džemu Žingsnis 6
Obuolius virkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Tada nukelkite keptuvę nuo ugnies ir susmulkinkite obuolius trintuvu. Grįžkite į keptuvę ir nuolat maišydami virkite obuolius dar 10 minučių.

Žingsnis 7

Duoniukai su džemu Žingsnis 7
Kai tešla pakils, padėkite ją ant stalo, iškočiokite į nedidelę dešrelę ir supjaustykite gabalėliais. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite rutuliuką ir palikite 10 minučių pailsėti. Tada kiekvieną gabalėlį iškočiokite kočėlu ir į tešlos vidurį įdėkite uogienės. Užspauskite tešlos kraštus ir suformuokite koldūną.

Žingsnis 8

Duoniukai su džemu Žingsnis 8
Aliejų pilkite į puodą, kol koldūnai bus beveik visiškai panardinti. Įkaitinkite aliejų, sudėkite koldūnus į keptuvę ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol taps auksiniai. Kepimo metu kelis kartus apverskite koldūnus, kad jie tolygiai paruduotų iš abiejų pusių.

Žingsnis 9

Duoniukai su džemu Žingsnis 9
Paruoštus koldūnus perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad riebalų perteklius įsigertų į popierių. Leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos

Antrieji patiekalaiAntrieji patiekalai