Šiandien siūlome pasigaminti erdvių keksiukų su namine uogiene. Pirmiausia reikia paruošti tešlą keksiukams: tešla išminkoma ir primygtinai iškočiojama. Kitame etape verdama naminė uogienė, o paskutiniame etape suformuojami ir kepami koldūnai. Kepimo procesas yra gana ilgas, tačiau paruoštas skanėstas su kaupu atperka visas įdėtas pastangas. Pagal šį receptą paruošti koldūnai būna švelnūs, kvapnūs ir neįtikėtinai skanūs!
Žingsnis 1
Šiek tiek pašildykite pieną puode, tada supilkite jį į dubenį. Į pieną suberkite mieles, šaukštą cukraus ir du šaukštus miltų. Kruopščiai išmaišykite ingredientus, dubenį uždenkite rankšluosčiu ir 20 minučių palikite šiltoje vietoje.
Žingsnis 2
Į kitą dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite du šaukštus cukraus ir kruopščiai išplakite ingredientus plaktuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Į dubenį su miltais ir mielėmis įmuškite plaktus kiaušinius, sumaišykite ingredientus plaktuvu. Porcijomis suberkite miltus į miltų mišinį, į dubenį sudėkite sviestą ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 4
Minkykite tešlą ant stalo apie 5 minutes, kol ji nebelips prie rankų, tada grąžinkite tešlą atgal į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite valandai šiltoje vietoje.
Žingsnis 5
Kol tešla noksta, paruoškite naminės uogienės. Obuolius supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir įpilkite šiek tiek vandens.
Žingsnis 6
Obuolius virkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Tada nukelkite keptuvę nuo ugnies ir susmulkinkite obuolius trintuvu. Grįžkite į keptuvę ir nuolat maišydami virkite obuolius dar 10 minučių.
Žingsnis 7
Kai tešla pakils, padėkite ją ant stalo, iškočiokite į nedidelę dešrelę ir supjaustykite gabalėliais. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite rutuliuką ir palikite 10 minučių pailsėti. Tada kiekvieną gabalėlį iškočiokite kočėlu ir į tešlos vidurį įdėkite uogienės. Užspauskite tešlos kraštus ir suformuokite koldūną.
Žingsnis 8
Aliejų pilkite į puodą, kol koldūnai bus beveik visiškai panardinti. Įkaitinkite aliejų, sudėkite koldūnus į keptuvę ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol taps auksiniai. Kepimo metu kelis kartus apverskite koldūnus, kad jie tolygiai paruduotų iš abiejų pusių.
Žingsnis 9
Paruoštus koldūnus perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad riebalų perteklius įsigertų į popierių. Leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite.